Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Οι δεκάδες και εκατοντάδες που άλλαξαν το αποτέλεσμα

Δεν ήταν η πρώτη φορά που σε εκλογές οι επανακαταμετρήσεις φέρανε τα «πάνω κάτω» στην τοπική αυτοδιοίκηση των Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά όμως, καταγραφήκανε μεγάλες διαφορές στην τελική σταυροδοσία, που κατά περίπτωση άλλαξαν σημαντικά τη σειρά εκλογής και επαναδιαμόρφωσαν τη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Τη μεγαλύτερη διαφορά από την αρχική στην τελική σταυροδοσία είχε ο Δημήτρης Νάστος της Ενότητας Πολιτών που ανέβηκε 148 ολόκληρους σταυρούς, στην τελική ανάρτηση του Πρωτοδικείου. Μεγάλες αυξήσεις παρουσίασαν επίσης η Αλεξάνδρα Μπέγκα (+30), ο Θωμάς Γιωτίτσας (+27) και ο Γιώργος Βίνης (+28) που ήταν και οι πρώτοι σε σταυρούς. Σημειωτέων ότι η κα Μπέγκα και ο κ. Βίνης ήταν υποψήφιοι σε περιφερειακό δημοτικό διαμέρισμα.

Στην παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου, Γιάννενα Νέα Εποχή, ο Βαγγέλης Πήχας, πρώην δήμαρχος ο ίδιος, ανέβηκε 58 σταυρούς, 35 παραπάνω πήρε η Νατάσσα Τύρου-Ούζα και 33 ο Γιάννης Τσίμαρης.
Στην παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη, ο Φίλιππος Ευαγγέλου πήρε 119 σταυρούς παραπάνω, ούτε λίγο, ούτε πολύ.

Στην παράταξη Γκόντα, ο Βασίλης Βλέτσας πήρε 27 παραπάνω από την αρχική καταμέτρηση. Αν όμως στις ψηλές θέσεις δεν επηρεάστηκε η εκλογή, δεν συνέβη το ίδιο στις πιο πίσω.

Στην Ενότητα Πολιτών ο Φίλιππας Τσουμάνης πήρε 11 παραπάνω σταυρούς και η Γωγώ Γιώτη έχασε 10, ακριβώς όσο χρειαζόταν για να χάσει και την εκλογή και να πάρει τη θέση της ο κ. Τσουμάνης.

Στα «Γιάννενα-Νέα Εποχή», ο Βασίλης Ζωγράφος έπεσε 51 σταυρούς και τη θέση του πρακτικά πήρε η Χριστίνα Κωτσαντή που ανέβηκε 22.

Οι περισσότερες διαφορές από την αρχική στην τελική καταμέτρηση, αποδίδονται σε λάθος μεταφορές από τα αποτελέσματα. Σημειωτέον ότι εκκρεμούν κάποιες ενστάσεις που ενδεχομένως να αλλάξουν τις σειρές. Επίσης, είναι πλέον φανερό ότι χρειάζεται πιο συντεταγμένη αντίληψη για τη συγκρότηση και την αμοιβή εφορευτικών επιτροπών, που είναι και οι απόλυτες άρχουσες στο θέμα των εκλογών…
Πηγή άρθρου: typos-i.gr