Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ώρα αποφάσεων για rapid test ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Σε ισχύ βρίσκεται ακόμα το «ξεχασμένο» μέτρο για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ωστόσο, ο χρόνος για κατάργηση ή παράταση μετρά ήδη αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έναν έλεγχο για Covid την εβδομάδα προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Προς το παρόν, το εν λόγω μέτρο ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Έτσι, στο τραπέζι βρίσκεται η συζήτηση για το τι θα γίνει το 2023.


Δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα μέτρο για την πανδημία, δεν αποκλείεται να δοθεί τέλος στην υποχρεωτικότητα αφού η κυβέρνηση έχει πολλές φορές υπογραμμίζει ότι ήδη έχουμε μεταβεί σε ενδημική φάση και δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη υποχρεωτικών μέτρων.

Πλέον, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλείται να αποφασίσει αν θα δώσει μία μικρή παράταση και για αυτόν τον χειμώνα στο μέτρο, ή αν στο τέλος του χρόνου πάψει να ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ανακοινώσεις είναι θέμα ημερών να γίνουν πριν την ημερομηνία που αναγράφει το τελευταίο ΦΕΚ.