Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Η θέση της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ για Διευθυντή ΔΕΥΑΙ

Μετά την ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων της ΔΕΥΑΙ και την απάντηση της εταιρίας, ήρθε η ώρα για την παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ να πάρει θέση για το θέμα της επιλογής γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΙ.
Το θέμα που έχει σχεδόν «στοιχειώσει» τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και η θέση καλύπτεται με προσωρινό διορισμό από τη διοίκηση.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» προειδοποιεί ότι θα κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για να μην υλοποιηθεί η τρέχουσα απόφαση για τις διαδικασίες κάλυψης της θέσης, εκφράζοντας τη θέση ότι ισχύει η αναστολή διορισμών ενόψει βουλευτικών εκλογών και ότι μόνο με απόφαση του ΣτΕ μπορεί να επιτραπεί κάποια εξαίρεση. Ακόμα, η παράταξη συμφωνεί με τη θέση του σωματείου εργαζόμενων, ότι δεν είναι αρμόζον να καλύπτεται η θέση δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής και σημειώνει πως «δεν το έχει συζητήσει με τις παρατάξεις που θα απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο από την 1η Σεπτεμβρίου».

Σημειώνει επίσης ότι τα μέλη της διοίκησης που θα συνεδριάσουν σήμερα Τετάρτη 19/6, δεν έχουν εκλεγεί και δεν θα συμμετάσχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Σε ό,τι την αφορά, καταλήγει λέγοντας ότι «προέχει η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και όχι ενέργειες που προκαλούν ερωτήματα και πιθανόν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες».
Πηγή εικόνας και άρθρου: typos-i.gr