Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Πρόταση για 34 νέες στάσεις μέσω του προγράμματος «Φιλόδημου»

Χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων στεγάστρων για τις στάσεις του Αστικού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος υπέβαλε πρόταση για παρέμβαση σε 34 θέσεις στάσεων αστικών γραμμών με την αντικατάσταση υφιστάμενων αλλά και με την τοποθέτηση νέων σε σημεία που δεν υπάρχουν.

«Η αντικατάσταση των στάσεων του αστικού ΚΤΕΛ ήταν μια αναγκαιότητα για πολλούς λόγους, την ίδια ώρα που νέες στάσεις είναι απαραίτητες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Τα πρώτα σχόλια από τις νέες στάσεις που τοποθετήσαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά κι έτσι ερχόμαστε τώρα να συνεχίσουμε αυτή μας την πρωτοβουλία μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Τα νέα στέγαστρα είναι διαφορετικά από αυτά που εγκαταστάθηκαν τους τελευταίους μήνες στα Γιάννενα, κι αυτό επειδή ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες προδιαγραφές του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα υπάρχουν τρεις τύποι στεγάστρου ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου. Σε όλες τις στάσεις, θα υπάρχει πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο. Η επιλογή των στάσεων αστικών συγκοινωνιών, στις οποίες θα τοποθετηθούν τα στέγαστρα, έγινε βάσει κριτηρίων, όπως η ημερήσια επιβατική κίνηση, το πλήθος των γραμμών/δρομολογίων που εξυπηρετεί η στάση κ.λπ.

Πηγή εικόνας και άρθρου: typos-i.gr