Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Σωματείο ΔΕΥΑΙ κατά διοίκησης

Το σωματείο εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΙ καταγγέλλει αποφάσεις της διοίκησης (της απερχόμενης δημοτικής αρχής δηλαδή), με μια ανακοίνωση η οποία περιέχει και χαρακτηριστικά «εκλογικών μεθεορτίων».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση έκανε προσκληση ενδιαφέροντος για νέο γενικό διευθυντή, δύο μήνες πριν λήξει η θητεία της, αλλά και ότι έχει καλέσει το νυν γενικό, που έχει οριστεί με απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, σε απολογία.

«Ως εργαζόμενοι, χωρίς διάθεση να υποδείξουμε την αναγκαιότητα ή μη της νέας πρόσληψης, θεωρούμε ότι η διαδικασία αλλά κυρίως η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε γεννά προβληματισμούς» αναφέρουν και προσθέτουν ότι ο νέος κανονισμός προσωπικού «δεν χρησιμοποιείται από τη διοίκηση σαν εργαλείο διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και συνεννόησης – λόγοι για τους οποίους και συντάχθηκε - αλλά χρησιμοποιείται σαν εργαλείο πιέσεων και απειλών σαν και εκείνες που δέχτηκαν συνάδελφοι λόγω των παραταξιακών τους προτιμήσεων πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές».
Προσθέτει ακόμα ότι «το μέλημα κάθε διοικητικού συμβουλίου θα έπρεπε να είναι νέες προσλήψεις σε τεχνικό και επιστημονικό κυρίως προσωπικό. Με διαδικασίες διαφανείς, με εξάντληση των μέσων και των προθεσμιών δημοσιότητας, με ξεκάθαρο προσοντολόγιο προσαρμοσμένο στο αντικείμενο της επιχείρησης και στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό», αλλά όχι τώρα.

Όπως αναφέρει, είναι «χχεδιασμός ο οποίος επικαιροποιείται και εγκρίνεται στην αρχή της θητείας κάθε νέου διοικητικού συμβουλίου».

Το σωματείο καταλήγει ότι «οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα με κάθε διοίκηση και σε κάθε περίπτωση επιζητούν τη συνεργασία και τη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης».
Πηγή άρθρου και εικόνας: typos-i.gr

Διαβάστε ακόμα στα Hot Topics