Κυριακή 21 Απριλίου 2019

1,2 εκατ. ευρώ για το πολυδύναμο κέντρο

Το πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης του αλκοολισμού και της κρίσης των χρηστών των ναρκωτικών ουσιών, του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ευελπιστεί ότι τον Ιούνιο θα λειτουργήσει. 


Αυτό τουλάχιστον έχει διαβεβαιώσει κατά διαστήματα ο διοικητής του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Βαγγέλης Καρβούνης.

Για τη λειτουργία του πολυδύναμου αυτού κέντρου θα υπάρξει σύμπραξη τριών φορέων: του ΕΣΥ, του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ. Στη νέα αυτή δομή θα λειτουργήσει μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης (detox), η οποία θα είναι η δεύτερη τέτοια μονάδα στη χώρα, μετά την ανάλογη που βρίσκεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» έρχεται να στηρίξει το πολυδύναμο κέντρο σε λειτουργικό επίπεδο, με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ. Η μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης θα παρέχει υπηρεσίες διαμονής και θα έχει τη δυνατότητα να παραπέμπει σε στεγνά προγράμματα θεραπείας σε όλη την επικράτεια. Θα διαθέτει 24 κλίνες, η λειτουργία της θα είναι 24ωρη, ενώ η νοσηλεία θα διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες. Εκτιμάται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 200 ασθενείς τον χρόνο.

Πηγή: https://typos-i.gr/