Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σπύρος Αθανασίου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ιωαννίνων με τους Ορίζοντες Ηπείρου

Ο Σπύρος Αθανασίου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ιωαννίνων με τους Ορίζοντες Ηπείρου.


"Γεννήθηκα στα Ιωάννινα το 1978, όπου ολοκλήρωσα και την Β/θμια εκπαίδευση. Το 1997 εισήχθην στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο τμήμα Δημόσιας Υγιεινής, από όπου και αποφοίτησα το 2001. Εργάστηκα με συμβάσεις στο εργαστήριο ποιότητας πόσιμου ύδατος της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για 3 έτη, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην δειγματοληψία και στις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις πόσιμου νερού. Το 2004, μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκα στην Νομαρχία Πρέβεζας, ως Επόπτης Δημόσιας Υγείας στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας, όπου και υπηρέτησα μέχρι το 2007, οπότε με αμοιβαία μετάταξη επέστρεψα στην Νομαρχία Ιωαννίνων και πλέον Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου εξακολουθώ και εργάζομαι ως Επόπτης Δημόσιας Υγείας, του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου. Επιπλέον, στην συνεχή αναζήτησή μου για εξέλιξη, είμαι φοιτητής σε δεύτερο πτυχίο, στο τέταρτο έτος στο τμήμα Βιολογικών Εφραμογών και Τεχνολογιών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Από το 2003 είμαι παντρεμένος με την Μιρέλα Κυριάκου, Ανεξάρτητη Μαία – Σύμβουλο Μητρικού θηλασμού, η οποία διατηρεί Πρότυπο Κέντρο Γονεϊκότητας & Μητρικού Θηλασμού στα Ιωάννινα. Είμαστε γονείς δύο παιδιών, του Θεοχάρη (20 ετών) και της Αγάπης (19 ετών), φοιτητές και οι δύο στην Πάτρα.

Από το 1992 έχω διαγνωστεί με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, γεγονός που με οδήγησε να αρχίσω να αντιμετωπίζω την ζωή με μεγάλη συγκρότηση και σοβαρότητα, σε κάθε τομέα. Θέλοντας να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στους συνανθρώπους με το ίδιο ζήτημα, ασχολήθηκα με τα σωματεία ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και πλέον είμαι πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό Διαβήτη (Π.Ε.Ν.ΔΙ.), γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) και τα τελευταία 8 χρόνια ένας εκ των δύο εκπροσώπων των ασθενών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF: International Diabetes Federation). Τέλος, συμμετέχω στο Δ.Σ της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα», στα Ιωάννινα.

Σταθερές αξίες σε όλη μου την ζωή και επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα είναι η προσφορά στο σύνολο, γιατί μόνο ως σύνολο είμαστε πραγματικά ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Η ενσυναίσθηση, η αξιοκρατία και ο σεβασμός είναι τα στοιχεία που οριοθετούν την ζωή μου.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Αθανασίου "

Βρείτε τον Σπύρος Αθανασίου στο facebook >