Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ εναντίον Αμυρά και Καχριμάνη για τη μελέτη της λίμνης

Επίθεση εναντίον του Υφυπουργού Περιβάλλοντος αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ειδική περιβαλλοντική μελέτη για την Παμβώτιδα.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Η ΝΔ έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αμυράς  Φάμμελος, αυτό συμπεραίνουμε από τις παλινωδίες της ΝΔ και του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Μια σημαντική  μελέτη που θα μας οδηγήσει στο κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και μελλοντικά στο σχέδιο ΠΔ για την επόμενη ημέρα της Λίμνης, του Λεκανοπεδίου αλλά και της ανάπτυξης, δυστυχώς ακολουθεί τα βήματα της Κυρά Φροσύνης, πνίγεται από ακατάλληλους και συμφέροντα.

Με ερασιτεχνικές επικοινωνιακές πρακτικές, Αμυράς και Καχριμάνης βολτάραν ακόμη και στην Λίμνη Παμβώτιδα  για να αποφασίζουν για τις αλλαγές της οριοθέτησης της Λίμνης, ενώ ένας  ασυνεπής Υφυπουργός  από το Σεπτέμβριο του 2021, ημερομηνία  αρχικής διαβούλευσης κατά τον ίδιο, ζητάει σε ένα μήνα να διαβουλευτούν οι φορείς  μια μελέτη 1000 σελίδων,  δημιουργώντας  περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς με τις ίδιες πρακτικές όπως ο προκάτοχος του Σ.Φάμμελος  οδηγεί  για μια ακόμη φορά μια σημαντική μελέτη στα συρτάρια λόγω εθνικών εκλογών, ενώ μέσα σε όλα αυτά παραμένει άγνωστο αν  το  Υπουργείο  λαμβάνει σοβαρά υπόψη  την υφιστάμενη οριοθέτηση της Λίμνης.

Ας σταματήσουν επιτέλους τις «κομματικές τουφεκιές του αγριόχοιρου» και το κλείσιμο του ματιού σε διάφορες ομάδες πολιτών ενόψει των εθνικών εκλογών και ας οργανώσουν άμεσα με τη συμμετοχή του Υπουργείου, μια ουσιαστική ημερίδα διαβούλευσης με συμμετέχοντες την Περιφέρεια, τους Δήμους, το ΤΕΕ/ΤΗ και τους θεσμικούς φορείς γιατί κινδυνεύουμε να υλοποιήσουμε σε δεύτερη φάση την «κατάλληλη μελέτη» της Θεσσαλίας και να μείνουμε χωρίς ΠΔ για πολλές δεκαετίες ακόμη.