Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Το υδατοδρόμιο επιστρέφει

Το δημαρχείο και το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τη βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία Κεφάλα.
Από τα θέματα που συζήτησαν, ξεχωρίζει αυτό του υδατοδρομίου, με αφορμή το «κατατεθειμένο επενδυτικό ενδιαφέρον». Επίσης, αναφέρθηκε ότι υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον και για τον ξενοδοχειακό τομέα.
Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «νέο νομοθετικό πλαίσιο και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης μπορεί να ανοίξει το δρόμο ώστε να λάβει σάρκα και οστά» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, ευχήθηκε στον κ. Ελισάφ για την ανάληψη των καθηκόντων του και συμπληρώσε ότι «τα Γιάννενα είναι ανερχόμενα τουριστικά. Ελπίζουμε ότι οι προοπτικές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες με τα υδατοδρόμια. Ήδη υπάρχει το πλαίσιο για πιο εύκολη και γρηγορότερη αδειοδότηση. Αυτό που ζητάμε κι αυτό που ζητήσαμε και από τον δήμαρχο είναι ένα εστιασμένο σχέδιο που θα καταγράφει τα πλεονεκτήματα της περιοχής».

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι «ειδική βαρύτητα θα δοθεί στον συνεδριακό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο και θα έχουμε μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να καταστήσουμε τα Γιάννενα, όπως λέγαμε, έναν πραγματικό κόμβο των Βαλκανίων»,
Επιπλέον, συζητήθηκε, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, « ο καταλυτικός ρόλος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού ενώ συζήτηση έγινε και για πιθανά γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών».

Πηγή άρθρου και εικόνας: typos-i.gr

Διαβάστε ακόμα στα Hot Topics