Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο φωτισμός LED

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός για το έργο της προμήθειας και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων LED, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), από τον Δήμο Ιωαννιτών.
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μικρή παράταση, μετά από αίτημα ενδιαφερόμενων εταιριών που επικαλούνταν τη θερινή περίοδο του Αυγούστου και τις υψηλές απαιτήσεις προετοιμασίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Αρχικά, ο Δήμος είχε δώσει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών προσφορών την 30η Αυγούστου. Η ημερομηνία αυτή μετατίθεται τώρα για τις 16 Σεπτεμβρίου, με τον διαγωνισμό να γίνεται τέσσερις μέρες μετά.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου προβλέπει την προμήθεια 2.700 περίπου νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, τα οποία θα εγκατασταθούν τόσο σε υφιστάμενες υποδομές οδικού φωτισμού όσο και σε νέες. Θα γίνει επίσης αντικατάσταση παλαιών υποδομών του οδοφωτισμού.

Οι παρεμβάσεις διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:
  1. οδικός φωτισμός, 
  2. κρεμαστός φωτισμός, 
  3. φωτιστικά σώματα σε ιστούς ΔΕΔΔΗΕ 
  4. και φωτιστικά σώματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μορφής. 
Το ετήσιο όφελος για τον Δήμο Ιωαννιτών εκτιμάται σε 300.000 ευρώ περίπου, ενώ η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο 70%.
Πέραν της εγκατάστασης του φωτισμού, θα υπάρχει και σύστημα τηλεδιαχείρισης που θα συμβάλει στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στην έγκαιρη συντήρησή του, στη μείωση των εξόδων συντήρησης, στην ομαλή λειτουργία και στην αποδοτική ενεργειακή διαχείριση.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Πηγή άρθρου: typos-i.gr

 Διαβάστε ακόμα στα Hot Topics