Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πρέβεζα: Aktia Triathlon 2016 (4 Σεπτεμβρίου 2016)


Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 τον αγώνα τριάθλου SPRINT (κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο) Aktia Triathlon 2016, στα πλαίσια των εορτασμών της ναυμαχίας του Ακτίου.

Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα πλέον και για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά στην περιοχή “Λουτρά” της Κυανής Ακτής και τερματισμός μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην παραλία της Κυανής Ακτής θα γίνει το κομμάτι της κολύμβησης (750 μέτρα) έπειτα με ζώνη αλλαγής την ίδια περιοχή θα ποδηλατήσουν έως τον Άγιο Θωμά δύο φορές (συνολικά 20 χιλιόμετρα) και ακολουθεί το δρομικό κομμάτι ( έως τον Παντοκράτορα και επιστροφή , συνολικά 5 χιλιόμετρα) με το δημαρχείο ως προορισμό τερματισμού.

Τεχνική – οργανωτική υποστήριξη σε όλο αυτό το εγχείρημα θα παρέχει στον Δήμο μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο γνωστός παγκόσμιος πρωταθλητής του τριάθλου (2 ολυμπιακές συμμετοχές) Βασίλης Κρομμύδας.
Στην οργάνωση και την προώθηση του αγώνα συμμετέχει επίσης η Πρεβεζάνα χρυσή ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.

Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ) ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης διοργανώνει αγώνα κολύμβησης μήκους 1000 μέτρων.

Πρόκειται λοιπόν για ένα αθλητικό διήμερο το οποίο θα φέρει πάρα πολύ κόσμο στην πόλη μας και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές υψηλού επιπέδου κάνοντας ευρύτερα γνωστή την πόλη και τις φυσικές της ομορφιές.