Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

“Από τη Γη στο Σύμπαν”: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Αυλή του Θυμωμένου Πορτρέτου (18 Σεπτεμβρίου 2016)


Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα στηθεί στην Αυλή του Θυμωμένου Πορτρέτου και θα κάνει προβολές την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, το πρωί 12:00 με 14:00 και το απόγευμα 18:00-22:00, της ψηφιακής παράστασης θόλου – ντοκιμαντέρ “Από τη Γη στο Σύμπαν”
Διάρκεια προβολής: 30 λεπτά
εισιτήριο: 6 ευρώ
μειωμένο: 4 ευρώ (Παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι)
Δωρεάν εισιτήριο για κάθε ΑμεΑ και ένα συνοδό
Δωρεάν εισιτήριο για τον κάτοχο επαγγελματικής κάρτας ΜΜΕ

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦). Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό. Με εκπληκτικά γραφικά και προηγμένες προσομοιώσεις σε υπολογιστή καθηλώνει τους θεατές δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Από τη Γη στο Σύμπαν
Πρόκειται για μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση, διάρκειας 30 λεπτών, που ταξιδεύει τον θεατή στα μονοπάτια της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης για το Σύμπαν, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της δομής του Σύμπαντος. Για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά αληθινές εικόνες από τα μεγαλύτερα επίγεια και τροχιακά τηλεσκόπια του κόσμου, προσφέροντας στον θεατή την εμπειρία ενός «πραγματικού» ταξιδιού στο αχανές Διάστημα.

Το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο είναι ο κορυφαίος διακρατικός οργανισμός επίγειας αστρονομικής έρευνας, αλλά και με διαφορά το πλέον παραγωγικό επίγειο αστεροσκοπείο του κόσμου. Πρωτοπόρο στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στη διαχείριση των ισχυρότερων επίγειων αστεροσκοπείων του πλανήτη, το ESO διαθέτει σήμερα τρία μοναδικά και παγκόσμιας κλάσης παρατηρησιακά κέντρα στην περιοχή της ερήμου Atacama στη Χιλή. Το ESO, εκτός από κορυφαίος οργανισμός στην αστρονομική έρευνα, βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας και των επιστημονικών οργάνων που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση μελλοντικών ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ ήδη σχεδιάζει τη νέα γενιά των μεγάλων τηλεσκοπίων.