Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού για τους εργαζόμενους των GOODY’S


Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού για τους εργαζόμενους των GOODY’S.

"Tο Συνδικάτο απευθύνεται με εμπιστοσύνη σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, απολυμένους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους όλων των κλάδων και τις οικογένειες τους και τους λέει με ευθύνη το εξής: Χαμένος Αγώνας είναι ο Αγώνας που δεν έχει δωθεί ακόμη...

Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων GOODY’S σε Γιάννενα και στην Ηγουμενίτσα, από το Φλεβάρη του 2016 έδωσαν μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και στη συνέχεια, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, ώστε να διεκδικήσουν τις απολύσεις τους, τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημίωσεις τους και τις θέσεις εργασίας.

Με οδηγό την οργάνωση στο σωματείο τους, τη συλλογικότητα των αποφάσεων τους, την κλιμάκωση της αγνωιστικής τους δράσης, την εναλλαγή μορφών αγώνα και την πολύμορφη δραστηριότητα του Συνδικάτου που ανήκουν σε συνεννόηση και με το αντίστοιχο συνδικάτο της Αττικής, κέρδισαν
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣυνεχίζουμε τη μάχη για ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GOODY’S που θα ανοίξει υπό νέα διεύθυνση.

Οι αγώνες του συνδικάτου άγγιξαν την πόλη των Ιωαννίνων. Άρχιζαν έξω από τα κλειστά καταστήματα με ανακοινώσεις, πανό και γλέντια, έγιναν πρώτο θέμα συζήτησης σε χώρους δουλειάς, σε παρέες, εκφράστηκε η στήριξη, η αλληλεγγύη από εργαζόμενους- άνεργους- φοιτητές.

Οι αγώνες για τους εργαζόμενους της GOODY’S βγήκαν έξω από την πόλη των Ιωαννίνων. Είχαν αντίκτυπο πανελλαδικά σε εργαζόμενους του κλάδου και σε άλλους χώρους. Έφτασαν στα γραφεία της εταιρείας, έφτασαν στο Υπουργείο εργασίας πιέζοντας κυβέρνηση, εργοδοσία ώστε να πάρουν θέση, να δοθεί λύση.

Ο απόηχος των κερδισμένων μαχών των εργαζόμενων GOODY’S να φτάσει σε όλη την πόλη και πέρα από αυτή. Να δώσει κουράγιο σε όσους δεν παίρνουν την απόφαση να κάνουν το βήμα του αγώνα, να δώσει ελπίδα σε όσους βλέπουν ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο, να δείξει το δρόμο του οργανωμένου – συλλογικού – ταξικού αγώνα μέσα από τα σωματεία.

Αυτό το συνδικάτο είναι μόνο ένα από τα σωματεία που διοργανώνει το γλέντι του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων στις 30/08 και δέχεται επίθεση από όλους αυτούς που γύρισαν την πλάτη και στους απολυμένους εργαζόμενους των GOODY’S, όπως και στους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστηριακά μαθήματα, όπως και στους ανέργους που δέχονται ακόμη και υλική βοήθεια από τα σωματεία τους. "