Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΙ «Γ. Χατζηκώστα»


Το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΙ «Γ. Χατζηκώστα» καλεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη στις 12:30 μ.μ.

Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να λειτουργεί στα όρια του! Κάνει επισφαλή την εφημερία.
 

Εντατικοποιεί επικίνδυνα την εργασία μας. Μας τσακίζει σωματικά και πνευματικά. Οφείλονται ρεπό και άδειες του 2015.

Στους τραπεζοκόμους οφείλονται πάνω από 300 ρεπό και οι άδειες του 2015. Η τραπεζαρία μετά τις τρεις το μεσημέρι καθώς Σαββατοκύριακα και αργίες κλείνει. Πέρα από την εντατικοποίηση των εργαζομένων , έχει και άμεσες συνέπειες στην διατροφή των ασθενών, η οποία αποτελεί έναν κρίκο στην θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους. Η ποιότητα του φαγητού όταν από τα έξι ευρώ πήγε στα τρία ευρώ, έχει υποβαθμιστεί. Στις δομές όπου φιλοξενούνται ασθενείς με ψυχικά προβλήματα η διανομή του φαγητού γίνεται μόνο μια φορά την ημέρα για όλο το 24ωρο.
 

Στους τραυματιοφορείς η εφημερία βγαίνει με δυο και τρεις τραυματιοφορείς. Κι εδώ οι συνάδελφοι εξουθενώνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται επισφαλής η εφημερία. Η λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων με πεντάμηνα και η λήξη των συμβάσεων των επικουρικών αυξάνει το πρόβλημα.
 

Στο χειρουργείο μείωση του προσωπικού (4 νοσηλευτές λιγότεροι) και η αύξηση των χειρουργείων, τους αναγκάζει να τρέχουν από αίθουσα σε αίθουσα για να καλύψουν τα περιστατικά, χωρίς διάλειμμα .
 

Η αύξηση των περιστατικών και η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει σε μεγάλες λίστες αναμονής .
 

Στις κλινικές το Νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών. Με το ζόρι βγαίνουν τα προγράμματα εφημεριών των γιατρών.
 

Τα ΚΥ υπολειτουργούν. Είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έρανο για την αγορά απαραίτητων υλικών.
 

Οι διοικητικές υπηρεσίες έχουν ελλείψεις.
 
Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με επαρκές προσωπικό, αναλώσιμο υλικό, ιατροτεχνικό εξοπλισμό, να καλυφτούν όλες οι απώλειες που είχαμε, να έχει υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια ο λαός. Να υπάρχει πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», αναφέρει το Σωματείο, το οποίο διεκδικεί, μεταξύ άλλων, λύση στα άμεσα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει, προσλήψεις, οι επικουρικοί να συνεχίσουν την εργασία τους, με την μονιμοποίηση τους, επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να καλυφθούν οι άμεσες αυτές ανάγκες, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους των συνεργείων και καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται από τα προηγούμενα χρόνια».