Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Έντονες οι αντιδράσεις του Δήμου Ζίτσας για τη μεταφορά των Γεζίντι


Έντονες είναι οι αντιδράσεις  του Δήμου Ζίτσας ενάντια στη μεταφορά 250 Γεζίντι σε χώρο που νοικιάστηκε από ιδιώτη στη «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας,  ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν εάν το  κτίριο τηρεί τις προϋποθέσεις για τη διαβίωση τόσων ατόμων σε ανθρώπινες συνθήκες.

«Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των δημοτών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και των μεταναστών να διαβιούν σε οργανωμένους χώρους, με βασικές υποδομές που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μια νέα μικρή Ειδομένη», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας στην τοποθέτηση του.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ξεκαθαρίζω ρητά και κατηγορηματικά πως δε δεχόμαστε καπελώματα από κανένα. Στο Δήμο Ζίτσας υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο που είναι υπεύθυνο να λαμβάνει αποφάσεις».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Να ορίσει δικηγόρο ο οποίος θα καταθέσει την απόφαση του Δ.Σ. στον εισαγγελέα και στις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορία, Υγειονομική Υπηρεσία Περιφέρειας, Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών) για να εξετάσουν αν το κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη χρήση και

Να ζητήσει από τις Αστυνομικές αρχές και την Πυροσβεστική την παρουσία κλιμακίων σε 24ωρη βάση για να συμβάλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών.