Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Στόχος η επιλογή ενός τρόπου ζωής μακριά από εξαρτήσεις


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», τόνισε πως στόχος είναι η επιλογή ενός τρόπου ζωής μακριά από εξαρτήσεις, μέσω της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Το Κέντρο Πρόληψης δραστηριοποιείται και το φετινό καλοκαίρι, για να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους των Ιωαννίνων. Το Σάββατο 25 Ιουνίου, από τις 10:30 έως 13:00 θα υπάρχει περίπτερο με ενημερωτικό υλικό και ζωντανή ενημερωτική εκπομπή και μουσική από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στον πεζόδρομο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου, ενώ την Κυριακή στις 11:00 έως τη 13:00 το ίδιο περίπτερο θα βρίσκεται στην οδό Μαβίλη.

Τέλος, ο ο πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης δήλωσε ότι
«Η χρήση ουσιών από τους νέους της χώρας μας είναι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας. Ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε μια περίοδο μακράς και μεγάλης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, παράγοντες που ενισχύουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η φετινή ‘επέτειος’ κατά των ναρκωτικών έρχεται να αναδείξει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ολόπλευρη και συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Η ευθύνη της πολιτείας είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο αν οι ίδιοι εμείς μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτόν τον εφιάλτη της νέας γενιάς το πρόβλημα θα αυξηθεί
».