Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Θ. Μανταλόβας: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα μοιραίο ταγκό»

Ένα καυστικό σχόλιο για τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μανταλόβας.

Ο κ. Μανταλόβας σημειώνει ότι τέτοιες κινήσεις δίνουν άλλοθι στη Νέα Δημοκρατία και υποστηρίζει ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα μοιραίο ταγκό για τον τόπο και τις  δημοκρατικές αξίες!».

Αναλυτικά αναφέρει:

Παλιότερα ζητούσε  να ρίξουν κανα δυό στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές.

Σήμερα απαιτεί ομαδικές εκκαθαρίσεις και προγραφές όσων δεν υπηρετούν τους κανόνες της δικής του  λαϊκής δημοκρατίας!

Ας το παραδεχτούν κάποιοι!

Η αθυροστομία του, η αδιαφορία του προς οποιοδήποτε κανόνα πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, η ακραία πόλωση που επεδίωκε κάθε φορά, προσέλκυε πολλούς οπαδούς, είχε πολλούς υποστηρικτές μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Προφανώς γιατί πιστεύανε ότι αποτελεί την αυθεντική …προοδευτική έκφραση της κοινωνίας μας!

Δεν γνωρίζω αν τον θέσανε εκτός ψηφοδελτίων, μάλλον και εκτός κόμματος, γιατί δεν υπηρετεί πλέον το κοινό τους όραμα για …θεσμικό έλεγχο των αρμών της εξουσίας ή γιατί αυτή τη φορά με τις δηλώσεις του προκαλεί ζημιά  στο δικό του κόμμα!

Όπως και να έχει και αυτός και το κόμμα του αποδεικνύονται για πολλοστή φορά, ως οι καλύτεροι χορηγοί της οδυνηρής διακυβέρνησης Μητσοτάκη και του επιτελικού παρακράτους τους, καθώς -για μια ακόμη φορά- δίνουν την ευκαιρία στη σημερινή κυβέρνηση να «προσποιηθεί» το θεματοφύλακα των θεσμών!

Μάλλον δεν έχουν άδικο όσοι λένε πως οι δυο τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα μοιραίο ταγκό για τον τόπο και τις  δημοκρατικές αξίες!

Και αναδύεται πλέον ένα αδυσώπητο ερώτημα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Συνεχίζουμε στον ίδιο σκοπό ή ήρθε η ώρα για τη Νέα Αλλαγή;

Σημ.: Η εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης ως προς τη διενέργεια του αδικήματος διέγερσης των πολιτών νομίζω ότι παραπέμπει σε άλλες …αλήστου μνήμης εποχές!

Αν τέτοιες εισαγγελικές παραγγελίες αποτελούσαν σύνηθες φαινόμενο, τότε τα μισά μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου θα έπρεπε να εξεταστούν για το ίδιο αδίκημα, καθώς με τις ίδιες πρακτικές λίγα χρόνια πριν κάποιοι εξέθρεψαν το πολιτικό μίσος και την πόλωση, χτίζοντας παράλληλα πολιτικές καριέρες!