Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΕΙΝΗ καλεί Ιατρική Σχολή να αναθεωρήσει για την Ψυχιατρική

Μετά από ενάμισι μήνα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου αποφάσισε να αντιδράσει σε μία απόφαση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου που αποτελούσε άκομψη παρέμβαση στην Ψυχιατρική Κλινική και την ένταση που είχε σημειωθεί το διάστημα του φθινοπώρου.

Η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής είχε ταχθεί υπέρ του καθηγητή- διευθυντή της Ψυχιατρικής  καλώντας μάλιστα την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου τοποθετείται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση με μία μακροσκελή επιστολή προς την Ιατρική Σχολή.

Από την επιστολή αυτή προκύπτει ότι ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής από τις αρχές Δεκεμβρίου ενημέρωσε ότι θα κάνει χρήση εκπαιδευτικής άδειας για ένα έτος «Ο Διευθυντής μεν φεύγει για 1 έτος, οι καταγγελλόμενοι δε συνάδελφοι μένουν στην Κλινική, για να συνεχίσουν τη λειτουργία της. Με άλυτα τα προβλήματα για τα οποία αγωνίζονται συλλογικά για την επίλυσή τους» σημειώνει η ΕΙΝΗ.

Και στην επιστολή της επισημαίνει:

Είναι η πρώτη φορά  που  η Ιατρική Σχολή τοποθετείται για ένα ζήτημα λειτουργίας μιας κλινικής και το πράττει με τον πλέον ατεκμηρίωτο και πρόχειρο τρόπο, χωρίς να υπάρχει καν ως  θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνέλευσης. Η λήψη θέσης για τα πραγματικά προβλήματα στελέχωσης, ασφάλειας και λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής από την Ιατρική Σχολή  μετά από διερεύνηση όλων των  πτυχών της πραγματικότητας, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής. Σας γνωστοποιούμε ότι οι συνάδελφοι της Κλινικής βρίσκονται στην διάθεσή σας, με την προσδοκία ότι η αγωνία σας για την ανάδειξη της αλήθειας ως κριτήριο επιλογής αποτελεσματικών μέτρων βελτίωσης της λειτουργίας της Κλινικής προς όφελος των ασθενών της, αποτελεί την μοναδική πρόθεση σας .

Κατόπιν των ανωτέρω το στοιχειώδες καθήκον της Γ.Σ. είναι να ανακαλέσει άμεσα το δελτίο τύπου και να αποκαταστήσει την αλήθεια μέσα από την διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων, δίνοντας έτσι πραγματική «χείρα βοηθείας» στην Ψυχιατρική Κλινική για την οποία υπήρξε αυθόρμητο το ενδιαφέρον της. Επίσης καθήκον της Πρυτανείας είναι να αποσύρει άμεσα  την εν λόγω ανάρτηση από τον ιστότοπό της.

Καλούμε τον σύλλογο εργαζομένων του ΠΓΝΙ για πολλοστή φορά, να ανακαλέσει την εχθρική του στάση απέναντι  στο πρόσωπο των αυθαιρέτως καταγγελλόμενων εργαζόμενων της Ψυχιατρικής Κλινικής τασσόμενος  υπέρ «του Διευθυντή και των συνεργατών του» και να λάβει θέση,  ασκώντας το στοιχειώδες καθήκον του να προστατεύσει την επαγγελματική αξιοπρέπεια των δικών του μελών.

Καλούμε την Διοίκηση του ΠΓΝΙ να αναλάβει τις ευθύνες της,  τουλάχιστον στα ζητήματα στελέχωσης και ασφάλειας ασθενών και εργαζομένων στην Ψυχιατρική Κλινική, αφού στα ζητήματα  της προσβολής της επαγγελματικής αξιοπρέπειας εργαζομένων  έχει λάβει εχθρική, προς το παρόν, θέση,  για να στηρίξει την υλοποίηση μιας ΣΔΙΤ, η οποίο δεν είναι επωφελής για το ΠΓΝΙ αλλά είναι επωφελής για μια ΜΚΟ και την κυβερνητική πολιτική και μόνο.