Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Εύη Ντζάνη: Αυξημένη διασπορά, χρειάζεται προσοχή όχι πανικός

Δεν χρειάζεται πανικός και φόβος αλλά τήρηση όσων μάθαμε τα τρία χρόνια της πανδημίας. Αυτό τόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια- Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Ντζάνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 και τη Γιώτα Σταύρου δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό ο ΕΟΔΥ εδώ και έναν μήνα περίπου έχει σταματήσει να ανακοινώνει έστω και εβδομαδιαία τον αριθμό κρουσμάτων ανά γεωγραφική ενότητα κάτι με το οποίο διαφωνούν πολλοί επιστήμονες στη χώρα.

Η ανακοίνωση των στοιχείων είναι επιβεβλημένη ώστε ο πολίτης να κάνει χρήση όσων επιθυμεί.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι στην περιοχή μας «έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, διανύουμε μία θερμή περίοδο μεταδοτικότητας και αυξημένης διασποράς του ιού».

Μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας ωστόσο η κ. Ντζάνη συνέστησε σε όσους νοσούν να επικοινωνούν με τον γιατρό τους καθώς υπάρχουν φάρμακα που προστατεύουν από σοβαρές επιπλοκές ενώ όσοι είναι ασυμπτωματικοί θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα απομόνωσης.

Υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη ενεργοποίησης της χρήσης μάσκας για την προστασία όλων σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πηγή: epiruspost.gr