Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19 στην Πανεπιστημιούπολη Α’ – Δουρούτης (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021)


Διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19 από τον Ε.Ο.Δ.Υ. στην Πανεπιστημιούπολη Α΄-  Δουρούτης (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021)

Γίνεται γνωστό, στους εργαζομένους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, διοικητικό προσωπικό, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψ. διδάκτορες και μεταδιδάκτορες), ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 από τις 09.00 π.μ. μέχρι τις 12:00, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19 (rapid test) στον ισόγειο χώρο κάτω από τον Ε.Λ.Κ.Ε. (Πανεπιστημιούπολη Α΄- Δουρούτης) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Ο έλεγχος ισχύει τόσο για όσους έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ όσο και για όσους δεν συμμετείχαν σε προηγούμενο έλεγχο.

Η προσέλευση του προσωπικού θα γίνεται ελεύθερα. Όσοι προσέρχονται, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α., ενώ θα ειδοποιηθούν για τα αποτελέσματα με μήνυμα στο κινητό τους. Υπογραμμίζεται ότι τυχόν θετικά κρούσματα που θα προκύψουν από τον έλεγχο, θα υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για τελική επιβεβαίωση.

Σκοπός της δράσης είναι η προστασία όλων, μέσω: α) της διακοπής αλυσίδων μετάδοσης, β) της έγκαιρης πρόβλεψης, και γ) της ανίχνευσης της αντικειμενικής ασυμπτωματικής διασποράς. Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστικής σημασίας για τους ίδιους και την προστασία τους, για τους ευπαθείς αγαπημένους τους, για το σύνολο της χώρας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα αποφυγής ενός τρίτου σκληρού κύματος της πανδημίας στη χώρα.

Σας γνωρίζουμε ότι η προσέλευση καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι απόλυτα εμπιστευτικά και μόνο της αρμοδιότητας του Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Ιωάννινα, 01 Φεβρουαρίου 2021

Από την Πρυτανεία

Πηγή: https://www.uoi.gr/dienergeia-test-tacheias-anichneysis-toy-koronoioy-covid-19-stin-panepistimioypoli-a-doyroytis-pempti-4-fevroyarioy-2021/