Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Παρέμβαση Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Σ.Ι. προς Κυβέρνηση για την αιφνίδια εξαίρεση των Δικηγόρων από την παροχή αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων  συνεδρίασε εκτάκτως την 25η.3.2020 και περί ώρα 20:15 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους υπουργούς για την επαίσχυντη υπαναχώρηση της κυβέρνησης και την εξαίρεση των Δικηγόρων από την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η οποία επισυνάπτεται. 

Παράλληλα είχε αποσταλεί στις 24.3.2020 προς όλους τους Βουλευτές Ιωαννίνων η επισυναπτόμενη επιστολή όταν διαφαινόταν από τις αντιφάσεις του δελτίου τύπου του Υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα καταβληθεί στους δικηγόρους η αποζημίωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για κάθε εξέλιξη και σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου με ομαλότητα και ενότητα να επιτευχθεί η δίκαιη στήριξη όλων των Δικηγόρων που πλήττονται καθοριστικά από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα προσωπικό ή επαγγελματικό να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στον σύλλογο ή να καλέσει τηλεφωνικά όποιο από τα μέλη του Δ.Σ. επιθυμεί για να εξευρεθεί λύση ή να παρασχεθεί η δέουσα βοήθεια. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες για την χώρα και τον κόσμο συνθήκες.-    ώρα 12:40
Μόλις ανταποκρίθηκε η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Μερόπη Τζούφη ,η οποία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μάς δήλωσε ότι: "Σκοπεύουμε να ασκήσουμε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο στο πνεύμα των αποφάσεων των δικηγορικών συλλόγων, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους τομεάρχες". ώρα 13:21