Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η σεζόν και η… Πρέβεζα ανεβάζουν τις προσλήψεις

Η κυβέρνηση επιχαίρει για τα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη» όπου καταγράφονται προσλήψεις-απολύσεις, είδος συμβάσεων κ.α.
Βέβαια, η συγκεκριμένη καταγραφή υπήρξε αντικείμενο… χαράς και για προηγούμενες κυβερνήσεις, ως απόδειξη της «ανάπτυξης».
Ωστόσο δεν αποτυπώνει τόσο την «ποιότητα» της εργασίας και τους μισθούς, που συχνά απέχουν πολύ από το επίπεδο της αξιοπρέπειας.
Πάντως, στην Ήπειρο τον περασμένο Απρίλιο το ισοζύγιο ήταν θετικό κάτα 2.021 περιπτώσεις, περισσότερες δηλαδή προσλήψεις από απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η επιρροή της τουριστικής σεζόν είναι εμφανής, καθώς η κατεξοχήν τουριστική περιοχή, η Πρέβεζα, παρουσίασε 1.042 περισσότερες προσλήψεις περισσότερες από απολύσεις. Αμέσως μετά ήρθε η Θεσπρωτία και μετά τα Γιάννενα και η Άρτα.
«Τρεις μήνες μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, η εργασία ανακάμπτει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Η δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας στο τετράμηνο, επίδοση ρεκόρ όλων των καταγεγραμμένων ετών, αποδεικνύει ότι βαδίζουμε τον σωστό δρόμο και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων.
Πανελλαδικά, τον Απρίλιο του 2019 προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 110.895 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 282.181 και οι αποχωρήσεις 171.286.

Επίσης, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 159.775 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 806.589 και οι αποχωρήσεις 646.814.

Πηγή: typos-i.gr