Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Γιατί δεν κατεβήκαμε μαζί»



Η Αριστερή Παρέμβαση απαντάει στον υποψήφιο δήμαρχο με το «Μέτωπο Δράσης» Βασίλη Καφαράκη, για τις ευθύνες της ξεχωριστής καθόδου στις εκλογές.
«Πράγματι υπήρξε διαφωνία να εμφανίζεται συνεργασία αυτοδιοικητικών παρατάξεων, π.χ. ΑΡΠΙ, ΔΡΑΣΥ, με ένα πολιτικό κόμμα όπως είναι η ΛΑΕ. Αυτό από μόνο του άσχετα με τις πολιτικοϊδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουμε με την ΛΑΕ σαν πολιτικό κόμμα, είναι κατά την άποψή μας εξόχως προβληματικό, όπως ο κάθε σκεπτόμενος αγωνιστής μπορεί εύκολα να καταλάβει» αναφέρει η ΑΡΠΙ και συμπληρώνει άλλα σημεία που δεν υπήρξε συμφωνία:
Οι αποφάσεις της ενωτικής παράταξης θα πρέπει να λαμβάνονται από τη βάση, «από τους αγωνιστές που θα συγκροτούν αυτήν την ενωτική παράταξη. Αυτοί θα αποφασίσουν ισότιμα για την διακήρυξη της παράταξης, για τον επικεφαλής, για τα ψηφοδέλτια, για τα πάντα» αναφέρει, καταλογίζοντας την ευθύνη της άρνηση στο Μέτωπο.
Επίσης, αναφέρει ότι «βάζουμε ρητούς και αδιαπραγμάτευτους φραγμούς απέναντι σε κάθε εθνικισμό, ακόμα και αυτούς που συντηρεί ένα κομμάτι της αριστεράς» και τέλος σημειώνει:
«Θα ήταν καλύτερα για όλους εάν δεν πλειοδοτούσαν σε προτάσεις ενότητας τα μορφώματα που δεν έχουν ιδιαίτερα αξιόπιστη έξωθεν ενωτική μαρτυρία. Η ΛΑΕ στις προηγούμενες εκλογές ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ακόμα, διατηρεί σχέσεις με αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η δε ΔΡΑΣΥ στις εκλογές του 2014 διαπραγματεύτηκε την κάθοδό της με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτή προσχώρησαν στη ΛΑΕ, μετά αποχώρησαν από τη ΛΑΕ και τώρα… συνεργάζεται με τη ΛΑΕ».



Πηγή typos-i.gr