Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

18 χρόνια από το έπος του Π.Α.Σ. στη Νέα Φιλαδέλφεια!


Περίπου 9000 εκδρομείς από τα Γιάννενα ή φίλοι του ΠΑΣ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ήταν στο «Νίκος Γκούμας» για να στηρίξουν την προσπάθεια

Στα Γιάννενα,πριν από 18 χρόνια, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ πανηγύρισαν μια ιστορική ισοπαλία που ισοδυναμούσε με... 100 νίκες! Αυτή στην Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στο Αιγάλεω!Το ημερολόγιο έγραφε 18 Ιουνίου 2000! Στο τότε γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας σε μπαράζ-τελικό ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπιζε το Αιγάλεω με έπαθλο την άνοδο στην Ά εθνική! Το "Σίτι" ήθελε μόνο νίκη, ενώ στον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Περίπου 9000 εκδρομείς από τα Γιάννενα ή φίλοι του ΠΑΣ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν στο «Νίκος Γκούμας» για να στηρίξουν την προσπάθεια.Το ματς όμως δεν εξελίσσονταν όπως θα ήθελαν. Το Αιγάλεω προηγήθηκε στον 72' με τον Πέτρου κι έδειχνε πως αγκάλιαζε το εισιτήριο της ανόδου. Στο 89΄ο Σεντεμέντες βλέπει την κόκκινη του Παπίλια και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μένει με 10. Το όνειρο της ανόδου φαίνεται πως μετατρέπεται σε εφιάλτης, ώσπου φτάνει η στιγμή. Το λεπτό που όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες επιτυχίες κι αν κάνει η ομάδα των Ιωαννίνων δεν θα το ξεχάσει κανείς. Στο 96', στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων ο Κώστας Κορμαρής βρίσκει δίχτυα και το πέταλο της Νέας Φιλαδέλφειας παίρνει φωτιά. Παίκτες, παράγοντες και κόσμος ένα κουβάρι πανηγυρίζουν την επιστροφή στην Α’ Εθνική ύστερα από 10 χρόνια απουσίας. Το πανηγύρι στο γήπεδο, έδωσε σκυτάλη στο πανηγύρι που ακολούθησε σε όλα τα Γιάννενα!
Η ιστορική σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα στην ιστορική αναμέτρηση με το Αιγάλεω ήταν: (Γ. Φοιρός): Ράντος, Σεντεμέντες, Πάττας, Θεοδωρής , Φουτσίνι, Γιώτσας, Τάτσης, Κάκος, Μπελά, Κορμαρής, Κάμπος.


Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com