Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Το Photometria International Photography Festival στα Ιωάννινα


Το Photometria International Photography Festival με χαρά ανοίγει τις πόρτες του για 10η συνεχόμενη χρονιά. Το φετινό θέμα απαντά στη θεματική HERE WE ARE, υποδηλώνοντας την εδραίωση του Photometria στο φωτογραφικό στερέωμα.

Κυριολεκτικά δοσμένο  το HERE WE ARE αναφέρεται στο εδώ και τώρα. Υπονοεί μία θέση ή ένα σημείο χωρίς την έννοια της  διάστασης με μετρήσιμα στοιχεία. Υπονοεί μία ορισμένη θέση είτε σε υποθετικό είτε σε πραγματικό χώρο, μία γεωγραφική θέση  με χωροταξικά χαρακτηριστικά.

Μεταφορικά δοσμένο αναφέρεται σε έναν, κατά τα άλλα, νοητό τόπο που προσδιορίζει ένα κομβικό σημείο ή σημείο αναφοράς. Το χρονικό, καίριο, οριακό, επίμαχο αλλά και συμβολικό ορόσημο υποβόσκει σε κάθε πτυχή του καθημερινού μας βίου. Αφορά την κοινωνική, πολιτική, οικονομική, φυλετική, πολιτισμική, περιβαλλοντική, θρησκευτική, τεχνολογική, επιστημονική, ψυχολογική συνθήκη που μας χαρακτηρίζει και μας καθιστά παρόντες στο hic et nunc της εποχής.

Ημερομηνίες συμμετοχής: 1 - 30 Απριλίου 2018 (11:59 μμ) μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.

Την 23η Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 23.5 έως 3.6.2018.

(Σημείωση, η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2018 HERE WE ARE θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας και 3 του εξωτερικού).

Πηγή: http://www.photometria.gr