Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη νίκη ο Π.Α.Σ. Γιάννινα κόντρα στο Παναθηναϊκό

Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεισήμισι μήνες επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 2-1 έχοντας έναν εξαιρετικό Πέδρο Κόντε στη σύνθεση του. Δυο πανέμορφα γκολ έβαλε ο Ισπανός επιθετικός.


Επιστροφή στις νίκες εντός έδρας για τον Π.Α.Σ. Γιάννινα μετά τις 28 Οκτωβρίου και την επικράτηση επί της Κέρκυρας με την ομάδα των Ιωαννίνων να νικάει τον Παναθηναϊκό με 2-1. Το τριφύλλι έμεινε για ενδέκατο ματς χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Π.Α.Σ. επί του Παναθηναϊκού και έσπασε μια παράδοση 32 χρόνων όπου η ομάδα των Ιωαννίνων δεν μπορούσε να νικήσει εντός έδρας τους Πράσινους!

Η μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων, που έδωσε και τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός τεχνικός πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ και ήταν ο παίκτης που δεν είχε ο Παναθηναϊκός για να κάνει γκολ τις φάσεις που έφτιαξε το τριφύλλι.

Στην διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο και ο ΠΑΣ για να πάρει το αποτέλεσμα. Για αυτό και η κατοχή έφτασε το 65%-35% υπέρ των πράσινων στο τέλος του ματς ενώ υπήρξαν φορές που ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζαν με εννιά παίκτες στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι όμως με τον εξαιρετικό Κόντε όσες φορές απείλησαν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη. Την τρίτη εντός έδρας τη φετινή σεζόν, η οποία φέρνει τον ΠΑΣ στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στη δέκατη θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε το αγαπημένο του σύστημα 3-5-2 μη έχοντας στη διάθεσή του τους Λίλα και Σολτάνι. Στο αρχικό σχήμα είχε τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Μιχαήλ, Σκόνδρας και Τζημόπουλος και στο κέντρο έπαιξαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Καρανίκας, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης και Μπουκουβάλας. Λίγο πιο μπροστά έπαιξε ο Μπετρά και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόντε.

Παναθηναϊκός: Από την πλευρά του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για πρώτη φορά στην διάρκεια που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιήσει και αυτός το 3-5-2. Στα γκολπόστ ήταν ο Βλαχοδήμος και την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ και Ινσούα και το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Δώνης, Μυστακίδης.

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα:


Πηγή: http://www.sport24.gr