ΝΕΑ

Η Βουλή ανοίγει το δρόμο στις πετρελαϊκές για εξορύξεις στη Δ. Ελλάδα


Στη Βουλή κατατίθενται την Πέμπτη οι συμβάσεις για την παραχώρηση τεσσάρων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων που είχαν υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα για να κυρωθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο Athens Energy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις περιοχές Αιτωλοακαρνανία (έχει κατακυρωθεί στην Energean), Αρτα - Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ) και τη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο (κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ).

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την παραχώρηση άλλων δύο θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για τις οποίες η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή ως το Μάρτιο.

Ο Γ. Σταθάκης, έκανε ειδική αναφορά στην μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων, υπογραμμίζοντας πως αυτός είναι ένας από τους τέσσερις στόχους της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Οι άλλοι τρεις είναι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, η δημιουργία πολλαπλών σημείων εισόδου φυσικού αερίου και η ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο με έργα όπως ο αγωγός ΤΑΡ, ο ελληνοβουλγαρικός η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει εφέτος, η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και η δημιουργία νέου στην Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός φυσικού αερίου East Med.

«Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γίνει περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και θα συνεχίσει να παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια