Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την αποχή των συμβολαιογράφων 16-10-2017



Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την αποχή των συμβολαιογράφων 16-10-2017

Με χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ιωαννίνων η οποία αποφάσισε την αποχή των μελών του από ΟΛΟΥΣ τους πλειστηριασμούς και ειδικά τους ηλεκτρονικούς μέχρι τις 31/12/17.

Ο Σύλλογος ζητάει από την κυβέρνηση και το υπουργείο δικαιοσύνης μεταξύ άλλων:

• την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαδικασίας -κάτι που καταργείται με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
• την διενέργεια όλων των πλειστηριασμών σε δικαστική αίθουσα
• την διατήρηση της διενέργειας και των ηλεκτρονικών μια ημέρα την εβδομάδα και όχι τρεις όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία
• η ηλεκτρονική πλατφόρμα να μεταβιβαστεί στο υπουργείο δικαιοσύνης

Όλα τα παραπάνω συντάσσουν το συμβολαιογραφικό σύλλογο Ιωαννίνων στο πλευρό του λαού που ζητά μια καθαρή και δημοκρατική διαδικασία με σκοπό την προφύλαξη της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας που ξένα και ντόπια fund προσπαθούν να λεηλατήσουν στο όνομα του χρέους και των μνημονίων.

Φυσικά η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών -Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου που προσπαθεί να σπιλώσει την αντίσταση του λαού ενάντια στα κοράκια που έχουν πέσει πάνω στις περιουσίες των πολιτών προσπαθώντας να τις κατασπαράξουν . Ο Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. σε ανακοίνωση του την Τετάρτη 11/10/2017 αναφέρει 4 πλειστηριασμούς, υψηλών ποσών οι οποίοι απετράπησαν, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι αντιδρούντες εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα και πλούσια πορτοφόλια. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως στο Ειρηνοδικείο Αθηνών είχαμε 17, στο Πειραιώς 3 και στο Χαλανδρίου 5 ενώ σε όλη την επικράτεια ήταν 196 πλειστηριασμοί εκ των οποίων το 85% επισπεύδοντες ήταν τράπεζες προς φυσικά πρόσωπα ξεκινώντας από 30.000€ οφειλή.

Τα στοιχεία αυτά γιατί δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση του Σ.Ε.Σ.Σ.Ε.;
Μήπως τελικά, άλλοι είναι αυτοί που υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα και χοντρά πορτοφόλια;

Αν η πραγματική του ανησυχία είναι η τήρηση της τάξης και της νομιμότητας για πιο λόγο δεν ζητάει την κατάργηση του άρθρου 99 που στην ουσία είναι μια όαση για κάθε επιχειρηματία που θέλει να “φάει” τον ιδρώτα των εργαζομένων ;

Πόσο εύκολο είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να κατηγορούν αθώους πολίτες που μάχονται για την δικαιοσύνη και τα αυτονόητα που τους έχουν στερήσει μνημόνια, νομοθετήματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!
Πόσο εύκολο είναι για όσους έχουν το τσουκάλι τους γεμάτο να κατηγορούν πολίτες που υπερασπίζονται πολίτες!
Αυτό επιβάλουν τα χρηστά ήθη το σύνταγμα και η ηθική τάξη που ορκίζονται οι συμβολαιογράφοι πως θα υπηρετούν, αλλά για πολλούς ο όρκος αυτός είναι απλώς μια διαδικασία για την έναρξη του επαγγέλματος και όχι όρκος έναρξης λειτουργήματος προς την κοινωνία.

Το Ε.ΠΑ.Μ. από το Μάρτιο του 2017 έστειλε επιστολή στον Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. καλώντας τον να τιμήσει τον όρκο του και να σταθεί στο πλάι του Ελληνικού λαού ως όφειλε αντί αυτού όμως βλέπουμε τον Σύλλογο να πρωτοστατεί στην πληρωμή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να προσπαθεί να εναντιωθεί στον λαό που θέλει να υπερασπιστεί την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του.

Είναι κοινή ομολογία πλέον πως για την σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια οι οποίες εκτελέστηκαν από ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο υπηρέτησε και υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι την δημοκρατία τον Ελληνικό λαό και την Πατρίδα μας. Αυτοί μας οδήγησαν στην ΕΕ και στην επιβολή των μνημονίων που σε συνδυασμό με το ιδιωτικό ευρώ, μας έχουν αλυσοδέσει χειροπόδαρα και μας κόβουν κομματάκια ρίχνοντας μας στα λυσσαλέα σκυλιά των διεθνών αγορών.

Η λεηλασία και η υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας γίνεται συστηματικά κάθε Τετάρτη σε όλα τα Ειρηνοδικεία .
Δεν έχει σημασία η πρώτη η δεύτερη ή η τρίτη κατοικία αυτό που έχει σημασία είναι να ανατραπεί το σύνολο των νόμων των δεσμεύσεων και των πράξεων που έχουν αντικαταστήσει το σύνταγμα και την έννομη τάξη καταπατώντας όλα τα δικαιώματα μας, τις ελευθερίες μας, τις ασυλίες της χώρας απεμπολώντας την Εθνική κυριαρχία και την νομοθετική εξουσία.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο εδώ και τέσσερα χρόνια πρωτοστατεί στην αποτροπή των πλειστηριασμών στα περισσότερα Ειρηνοδικεία και υπόσχεται πως θα επιστρέψει τις περιουσίες στους μόνιμους ιδιοκτήτες τους μόλις του δοθεί η δυνατότητα. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα μόνο με μια Πατριωτική Δημοκρατική κυβέρνηση η οποία θα ανακτήσει την Εθνική κυριαρχία βγάζοντας μας από την λαίλαπα των μνημονίων τα δεσμά της ΕΕ και τον ζουρλομανδύα του ευρώ.

Λάππας Ελευθέριος Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ε.ΠΑ.Μ – Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ