Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτική κάλυψη στον «βαρόνο», συγκοινωνούντα δοχεία ναρκωτικά κι εθνικισμός


Πλήρη πολιτική κάλυψη στον καταζητούμενο από τις ελληνικές αρχές αλλά και την Ιντερπόλ Κελμέντ Μπαλίλι, φαίνεται πως παρέχει η Κυβέρνηση των Τιράνων, παρά τους τριγμούς που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της χώρας.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου επιτίθενται στην Ελλάδα, καθώς αναφέρουν ότι κατά την μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και την κατάσχεση δύο τόνων χασίς, παραβιάστηκαν τα χωρικά ύδατα της χώρας!!!

Συνάμα το ανθελληνικό παραλήρημα συνεχίζεται και οι τόνοι ανεβαίνουν και πάλι στην περιοχή της Χιμάρας, καθώς οι καταπατήσεις και οι εκφοβισμοί συνεχίζονται!

Ο εμπαιγμός με την περίπτωση του Κλεμέντ Μπαλίλι, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του Διευθυντή Συγκοινωνιών των Αγίων Σαράντα το περασμένο καλοκαίρι και από τότε... εξαφανίστηκε είναι ενδεικτικός της στάσης των Αλβανικών αρχών.

Ο Μπαλίλι υποχρεώθηκε σε.. εξαφάνιση όταν οι ελληνικές αρχές ξήλωναν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο οποίο φέρεται ως εγκέφαλος.
Ο ίδιος και η οικογένειά του διατηρούν, μεταξύ των άλλων, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην περιοχή των Αγίων Σαράντα.

Το ξενοδοχείο λοιπόν Santa Quaranta του καταζητούμενου, επισκέφθηκε την Κυριακή ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντουάρντ Ντότσα προκειμένου να δώσει τα συγχαρητήρια του για τη συμβολή στην ανάπτυξη της Αλβανικής οικονομίας!

Μάλιστα, ανέφερε ότι από φθόνο και από ζήλια, η Ελλάδα σπιλώνει την οικογένεια, μία από τις πιο ευγενικές νεοαστικές οικογένειες στη Νότια Αλβανία. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας στην υποστήριξη στον καταζητούμενο και με δόσεις αλβανικού πατριωτισμού, στον οποίο πλειοδοτούν σταθερά οι πολιτικοί της γείτονος. Ανέφερε λοιπόν ότι η Ελλάδα, θέλοντας να ελέγχει το νότο της Αλβανίας, πάντα ενδιαφερόταν για την καταστροφή των πλούσιων Αλβανών και των οικογενειών τους!!!

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην οποία προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσπαθώντας να βάλει φρένο στις παρενέργειες που προκαλεί η υπόθεση Μπαλίλι, καθώς είναι πλέον έντονο και το ενδιαφέρον των Αμερικανών διπλωματών στα Τίρανα.

Από τη μία λοιπόν οι Αλβανοί προσπαθούν να δείξουν καλή θέληση προς τη Δύση και από την άλλη συνδυάζοντας τα ναρκωτικά με τον εθνικισμό, διασκεδάζουν το εσωτερικό μέτωπο!


Παράλληλα δημοσιεύματα στρέφονται εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την επιχείρηση στους Οθωνούς και την κατάσχεση δύο τόνων χασίς, κάνοντας λόγο για παραβίαση των χωρικών υδάτων!

Περισσότερα στο http://www.epiruspost.gr/reportaz/