Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πεζός διέφυγε ο οδηγός που μετέφερε σχεδόν 65 κιλά κάνναβης στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας


Εντοπίστηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε 64.644 γραμμάρια κάνναβης. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκότος και το δασώδες της περιοχής.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, υπήρχαν 4 σάκοι με 62 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 64.644 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων και την μίσθωσή του την είχε πραγματοποιήσει 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επίσης αναζητείται.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.