ΝΕΑ

Ετήσιο βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού (28 Σεπτεμβρίου 2016)


Ετήσιο βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού

Εμψυχώτρια: Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού, Σύμβουλος Γονέων, Εκ/νη Παιγνιοθεραπεύτρια
(http://anoixto-parathiro.blogspot.gr/2014/09/blogpost_11.html)

Διάρκεια: 90 ώρες, 1 απόγευμα την εβδομάδα, για δυόμιση ώρες
ΈΝΑΡΞΗ: Αρχές Οκτωβρίου

Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση για το σεμινάριο & εγγραφές:
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, 20:00

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Πληροφορίες/δήλωση συμμετοχής μέχρι 28/9:
Τηλεφωνικά: 694 0045453
Mail: anoixtoparathiro@yahoo.gr

Για 3η χρονιά, ετοιμαζόμαστε για την έναρξη του Ετήσιου Σεμιναρίου Θεατρικού Παιχνιδιού στο Ανοιχτό Παράθυρο! Μετά τον εμπλουτισμό του σεμιναρίου από τις δύο ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι και τα δύο δρώμενα που προέκυψαν μέσα αυτοσχεδιασμούς και παρουσιάστηκαν στα τέλη Ιούνη, ξεκινάμε δυναμικά τον Οκτώβριο, με καινούρια ομάδα!
Το σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού απευθύνεται σε παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών & ανθρωπιστικών σχολών, θεατρολόγους, γονείς, εμψυχωτές ομάδων, ηθοποιούς & σε όλους τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ευρύτητα και μαγεία της συγκεκριμένης μεθόδου αλλά και τη δύναμη της ομαδικής συνύπαρξης και δημιουργίας.
Στο σεμινάριο θα αξιοποιήσουμε τη θεωρητική, τη βιωματική και την πρακτική προσέγγιση, προκειμένου τα μέλη της ομάδας να κατανοήσουν, να βιώσουν και τελικά να κατακτήσουν τις βασικές έννοιες και εφαρμογές της εμψυχωτικής διαδικασίας του θεατρικού παιχνιδιού. Απώτεροι στόχοι, είναι η εξέλιξη και η διεύρυνση των γνώσεων των μελών της ομάδας και η αξιοποίηση του πλούτου του θεατρικού παιχνιδιού στα πεδία ενδιαφέροντος του κάθε ενός. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κάθε μέλος θα πραγματοποιήσει πρακτική εξάσκηση με ομάδες παιδιών. Παράλληλα, ετοιμαστείτε για εκπαιδευτικές εκδρομές και επαφή με άλλες μορφές Τέχνης, οι οποίες θα φωτίσουν ακόμη καλύτερα την πολυμορφικότητα & την πολλαπλότητα εφαρμογών του θεατρικού παιχνιδιού.
Το εννεάμηνο ταξίδι μας θα κλείσει τον Ιούνιο με ένα θεατρικό δρώμενο που θα δημιουργήσει η ομάδα, μέσα από τις τεχνικές και τις διαδρομές του θεατρικού παιχνιδιού!

Οι 9 θεματικές ενότητες του σεμιναρίου διαμορφώνονται ως εξής – μικρές τροποποιήσεις ενδέχεται να προκύψουν ανάλογα με τη σύσταση και τις ανάγκες της ομάδας:
1) Το θεατρικό παιχνίδι και οι πολλαπλές του διαστάσεις
2) Τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού
3) Διαδικασία ανάπτυξης του θεατρικού παιχνιδιού
4) Η δυναμική της ομάδας & οι επιμέρους στόχοι του εκπαιδευτικού – εμψυχωτή
5) Ο σκηνικός χώρος, τα σημεία όψης και τα αντικείμενα στο θεατρικό παιχνίδι
6) Προσέγγιση διδακτικού αντικειμένου και θεατρικής παράστασης με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού
7) Το εκπαιδευτικό δράμα – σχέδια μαθημάτων & πρακτικές εφαρμογές / Κουκλοθέατρο
8) Η αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων μέσα από τη δραματική διεργασία – παίζω με ένα παραμύθι
9) Παρουσίαση δρώμενων & θεωρητικών εργασιών των μελών της ομάδας – Ανασκόπηση – Αξιολόγηση
10) Πρακτική εφαρμογή

Δεν υπάρχουν σχόλια