ΝΕΑ

Πάργα: «3ος Άγγελος Φέτσης 2016» (1-2 Οκτωβρίου 2016)


Nυχτερινός Αγώνας, Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος και Διάθλου «3ος Άγγελος Φέτσης 2016» στην Πάργα, 1 & 2 Οκτωβρίου 2016.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας  οργανώνει αγώνα ορεινού τρεξίματος και aquathlon καθώς και νυχτερινό αγώνα στην Πάργα  με την επωνυμία «3ος Άγγελος Φέτσης 2016». Οι αγώνες  είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση, ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας.

Οι αγώνες εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα έχουν ως στόχο να αναδείξουν και να προστατεύσουν τον απαράμιλλης ομορφιάς ενετικό ελαιώνα που αγκαλιάζει τον ιστορικό οικισμό της Πάργας και τον γεμάτο ζωή θαλάσσιο βιότοπο της πόλης μας. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με θέα το ενετικό φρούριο και το γαλλικό κάστρο στο νησί και θα περάσουν από τα εκπληκτικής ομορφιάς ξωκκλήσια στον λόφο της Αγίας Ελένης. Επίσης για πρώτη χρονιά φέτος οργανώνεται νυχτερινός αγώνας στο ιστορικό κέντρο της πόλης ο οποίος θα περάσει μέσα από το ενετικό φρούριο και τα καντούνια της πόλης. Ο αγώνας γίνεται με την στήριξη της 2ης  Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 (ο νυχτερινός) και Κυριακή 2 (το aquathlon και ο ορεινός) Οκτωβρίου στην Πάργα και θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί. H εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην παραλία της Πάργας. Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος η απόσταση είναι 11.500 μ. και  δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες αθλητών : α) έως 40 ετών β) 40 με 50 ετών και  γ) 50 ετών και άνω.

Στον νυχτερινό αγώνα συμμετέχουν οι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους .Επίσης δεν υπάρχουν κατηγορίες, θα βραβευτούν μόνο οι τρεις πρώτοι.

Στον aquathlon συμμετέχουν οι  αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και θα αγωνιστούν στα 600 μ. κολύμβηση και 5300 μ. τρέξιμο.

Σε όλους τους αθλητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: http://pargarace.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια