Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Animal Action


Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Animal Action που διαχειρίζεται το Καταφύγιο αδέσποτων, με την δεύτερη να καταγγέλλει από την σελίδα της στο Facebook ότι δέχεται πιέσεις να συνεχίσει την διαχείριση των αδέσποτων με τρόπους που θεωρεί απάνθρωπους και ανήθικους.

Η σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δήμο λήγει στο τέλος του έτους και μέχρι τότε η Animal Action έχει την ευθύνη για το καταφύγιο και δεν φαίνεται πρόθυμη να ακολουθήσει την πολιτική του Δήμου, η οποία δεν έχει αποσαφηνιστεί επακριβώς.

Το φιλοζωικό σωματείο αναφέρει ότι έχει απαγορευθεί η είσοδος σκύλων στο καταφύγιο και η οδηγία είναι να περιοριστούν κάτω των 48!

«Δεν θα το καταφέρετε ποτέ αυτό κύριοι, και θα το καταλάβετε όταν σταματήσετε να κάνετε διαχείριση αδέσποτων στα χαρτιά πίσω απο τα πολυτελή γραφεία σας και βγείτε στους δρόμους να δείτε το πρόβλημα να μιλήσετε με τους πολίτες, και όταν σταματήσουν να χτυπούν τα δικά μας τηλέφωνα και χτυπούν τα δικά σας», απαντά η Animal στο Δήμο Ιωαννιτών επιρρίπτοντας του μάλιστα και ευθύνες για τις αγέλες σκύλων που βρίσκονται στην πόλη, στο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Σχεδόν όλοι σκύλοι ζούσαν ελεύθεροι στον εξωτερικό χώρο του καταφυγίου ευτυχισμένοι, και τώρα τους αφήνετε όπου σκέφτεστε αγνοώντας τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλα αδέσποτα στους δρόμους.

Πως θα πείτε στους Διοικητές νοσοκομείων, στον Πρύτανη και σε άλλους φορείς που δέχονται καθημερινές πιέσεις από τον κόσμο και που στους χώρους αυτούς που έχουν γίνει δεύτερα καταφύγια πως έρχονται και άλλα τόσα; Ντρεπόμαστε εμείς για την εικόνα στους χώρους αυτούς που τα λατρεύουμε. Εσείς που έχετε και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες;
», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Παρατίθενται δε αρκετά στοιχεία για την διαχείριση που έγινε τον τελευταίο χρόνο, για τις στειρώσεις και τις υιοθεσίες και διατυπώνονται βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του Δήμου Ιωαννιτών, προμηνύοντας ότι είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει η θύελλα.

Πηγή