Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Με το βλέμμα στραμμένο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο ΠΑΣ


Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει πίσω του την περίοδο της προετοιμασίας, αλλά και τη συμμετοχή του στο Europa League και αφοσιώνεται πλέον αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Από την Τρίτη (16/8) οι παίκτες θα γυρίσουν και πάλι στα γήπεδα για προπονήσεις, μετά το διήμερο ρεπό που είχαν Κυριακή και Δευτέρα για να ξεχάσουν ό,τι έγινε με τη Χόφενχαϊμ.

Η πρεμιέρα των «κυανόλευκων» γίνεται στη Νέα Σμύρνη την Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο άδειο γήπεδο του Πανιωνίου, που τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο παιχνίδι των play-offs με την ΑΕΚ. Για τον ΠΑΣ είναι σίγουρα θετικό ότι θα παίξει σε άδειο γήπεδο, με αντίπαλο μια ομάδα με την οποία υπήρξε διαμάχη για το θέμα της εξόδου στην Ευρώπη και ενδεχομένως η ένταση του καλοκαιριού να μεταφερόταν και ως κλίμα στην εξέδρα. Κάτι τέτοιο, πλέον, θα αποφευχθεί.

Από την άλλη, όμως, είναι άγνωστο πως θα επιδράσει η αλλαγή προπονητή στον Πανιώνιο, με τον Ουζουνίδη να είναι «στα μαχαίρια» με τους «κυανέρυθρους» και τον αντικαταστάτη του να είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Βλάνταν Μιλόγιεβιτς.

Αν λάβουμε υπόψη μας τη «μάχη» που έδωσαν πέρυσι ΠΑΣ και Πανιώνιος για την πεντάδα, είναι σίγουρα ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για το πρεστίζ, αν και φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί, αν οι δυο τους θα επαναλάβουν την ίδια πορεία με πέρυσι.

Κι ενώ στον Πανιώνιο θα ψάξουν το… βηματισμό τους με το νέο τους προπονητή, στον ΠΑΣ Γιάννινα κάνουν τον απολογισμό όσων έγιναν το καλοκαίρι. Σίγουρα θα κρατήσουν τις εμπειρίες και θα αφήσουν πίσω τους τα λάθη. Η βαριά ήττα με 7-0 στο φιλικό με τη Χόφενχαϊμ ήταν το καλύτερο «ξυπνητήρι» για όσους είχαν μείνει στην υπέρβαση της Ευρώπης και με τον καλό ρυθμό που έχει η ομάδα, θα προσπαθήσει να κάνει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς τα 3 ματς εκτός έδρας στις πρώτες 4 αγωνιστικές και τα ματς με ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, που κι αυτοί έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, δεν προσφέρονται για να εκμεταλλευτεί στο 100% ο ΠΑΣ το βαθμό ετοιμότητάς του, αλλά από νωρίς θα βρεθεί να κυνηγάει το κάτι παραπάνω.

Από αύριο αυτά και άλλα πολλά θα αρχίσουν σταδιακά να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του Γιάννη Πετράκη και να αξιολογείται ο κάθε αντίπαλος ξεχωριστά.

Στα αγωνιστικά, ο Λίλα κουβαλάει τιμωρία 7 κίτρινων καρτών από την περσινή περίοδο και δυστυχώς θα χάσει τα πρώτα ματς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Ο Νικολιάς θα είναι από Σεπτέμβριο σε κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό, ενώ οι Τζημόπουλος, Ακόστα και Κούτρης αναμένεται να μπουν κανονικά από αύριο στους ρυθμούς προετοιμασίας για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, ο Βραζιλιάνος Ιγκόρ Βιδάλ αναμένεται να αποκτηθεί από τον ΠΑΣ, αλλά αυτή θα είναι μία επένδυση με μελλοντικό χαρακτήρα. Έτσι η αναζήτηση για μία ακόμα καλή μεταγραφή συνεχίζεται, με τις προτάσεις μάνατζερ να είναι πολλές, αλλά στόχος είναι να αποκτηθεί ο παίκτης που πραγματικά θα ταιριάξει στη φιλοσοφία της ομάδας.

Πηγή