Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ανακατασκευή των χώρων της Παιδόπολης «Αγ. Ελένη»


Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της ανακατασκευής των χώρων της Παιδόπολης «Αγ. Ελένη»
, ώστε να  φιλοξενηθούν εκεί οι μισοί περίπου από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στον καταυλισμό του Κατσικά.

Η ανακατασκευή θα γίνει από τον Στρατό σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Δήμο Ιωαννιτών, μέσω του αντιδημάρχου Παντελή Κολόκα, καθώς και με τον Συντονιστή που της Ύπατη Αρμοστείας, Φίλιππα Φίλιο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα χρήματα για το έργο έχουν εξασφαλιστεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο χρόνος τρέχει και οι συνθήκες μόνο πιέζουν, με τους τοπικούς φορείς να τονίζουν την ανάγκη για μετεγκατάσταση των προσφύγων πριν το φθινόπωρο, όπου θα γίνουν δυσκολότερες οι καιρικές συνθήκες. Επίσης, ήδη εξελίσσεται η διαδικασία για την εύρεση ακινήτων προς ενοικίαση για τις οικογένειες των προσφύγων, χρηματοδοτούμενη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Τέλος,  τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Κατσικά με τον κ.Φίλιο και τον Αντιδήμαρχο Π. Κολόκα, ενώ παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Μαρκ Μπουόν, όπου συζητήθηκαν δράσεις για ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όπως η ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη.