Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Προσφύγων

 
Συνεχίζοντας το έργο τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε πρόσφατη δήλωση τόνισαν ότι η εκστρατεία εμβολιασμού για τα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει. 

Χτες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον καταυλισμό του Ελληνικού, την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν παιδιά στον κέντρο προσφύγων του Ελαιώνα στην Αθήνα, ενώ σειρά έχουν οι καταυλισμοί των Θερμοπυλών,  η Σάμος, του Κατσικά, του Τσεπέλοβου, των Δολιανών και της Κόνιτσας.

Η Χριστίνα Ψαρρά, συντονίστρια προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση που έγινε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να προστατεύονται όλα τα παιδιά από τις παιδικές ασθένειες. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα. Ο εμβολιασμός είναι ένα πρώτο μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο στο μέλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερη και διαρκής προσπάθεια για την πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας καθώς και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση αυτών των ευάλωτων ανθρώπων.»

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάζονται με το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση του έργου τους,  ενώ ακολουθούνται διεθνή πρότυπα και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας.