Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Παράταση στην αγωνία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος"


Παράταση στην αγωνία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος", εξαιτίας της απόφασης της εταιρείας να καταθέσει αίτηση (με βάση το Άρθρο 106Β) για πτώχευση εν λειτουργία, αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ήπειρο, καθώς μετά την πρόσφατη απόφαση της εταιρείας να κλείσει 17 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, πολλοί εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.

Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε  Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και το κλείσιμο των S.M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ:

"Νέο σοκ στην αγορά – για όσους δεν γνώριζαν – είναι η εξέλιξη στη λειτουργία των super market «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ».

Την Παρασκευή 1 Ιούλη θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, της επιχείρησης.

Οι 12.500 εργαζόμενοι στην εταιρεία αγωνιούν, αφού δεν είναι βέβαιο αν η εταιρία καταφέρει να γλυτώσει το λουκέτο, αφού τα χρέη της ξεπερνούν το 1,3 δις €!

Οι εργαζόμενοι είναι πολύ πιθανό να πτωχεύσουν και να βρεθούν στην ανεργία. Σίγουρα δεν θα συμβεί το ίδιο και για τον επιχειρηματία, οποίος θα συνεχίσει να ευημερεί σε βάρος των κορόιδων!

Το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση συνολικά, δεν αρκεί να παρακολουθεί απλά το ζήτημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας. Πρέπει να παρέμβει, τόσο σε επίπεδο ελέγχου των πεπραγμένων στην αλυσίδα super market (δάνεια κλπ), όσο και στο επίπεδο κατάρτισης ενός σχεδίου για τη συνέχιση της λειτουργίας, της κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας και της συμμετοχής των εργαζόμενων στην ιδιοκτησία και τη διοίκηση της εταιρείας.

Οι καταναλωτές, στην περίπτωση του απευκταίου ενδεχόμενου του λουκέτου, θα δουν την αγορά των super market να οδηγείται σε συρρίκνωση και ολιγοπωλιακή κατάσταση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό και την ακρίβεια, η οποία έτσι κι αλλιώς καλά κρατεί!"