Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ιωάννινα: 2ο Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ στο Θεατράκι Σκάλας (24- 26 Ιουνίου 2016)


Καλούμε όλους στο 2ο Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ στο Θεατράκι Σκάλας 24/25/26 Ιουνίου, για ένα τριήμερο ελεύθερου δημόσιου χρόνου, χωρίς χορηγούς και αφεντικά, για το κοινό μας μέλλον.
 
Η μάχη των σημασιών είναι καθημερινή και πολυεπίπεδη. Ο μόνος τρόπος να αναλάβουμε τις ζωές μας είναι να αντιταχθούμε στην αμηχανία.Να δώσουμε νόημα στους δημόσιους χώρους για να γίνουν τόποι ελευθερίας και δημιουργίας, ατομικής και συλλογικής.Η δημιουργία καταστάσεων ελευθερίας και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας όπως ένα αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ είναι τα υλικά για να φτιάξουμε τις στιγμές από έναν κόσμο αντίστροφων σημασιών από τις κυρίαρχες, ενάντια στον οικονομοκεντρισμό και την γενικευμένη απάθεια για αυτά που μας αφορούν, αυτά που συναντούμε στη ζωή μας καθημερινά, σ’ όποια πόλη κι αν βρισκόμαστε. Δεν είναι εμποροπανήγυρεις, αλλά προσωρινοί ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, έξω από τη δικαιοδοσία των κεφαλαιοκρατικών και κρατικών μηχανισμών. Είναι στιγμές για να βρεθούμε, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.H παγκόσμια και σε τοπική κλίμακα δικτύωση των αμεσοδημοκρατικών και αυτόνομων κοινοτήτων που δημιουργούνται πάνω στην αυτοδιαχείριση των κοινών είναι ο δρόμος που μπορεί να θέσει ξανά το πολιτικό ζήτημα. Η προσωπική συμμετοχή είναι ο μόνος τρόπος παρέμβασης σ’ έναν κόσμο γυμνό και ξεθωριασμένο.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 

Παρασκευή 24/6, 
20:00: Δημόσια συζήτηση για το προσφυγικό. Συμμετέχουν: σύντροφοι από το No Border Camp Thessaloniki - July 2016, κατάληψη προσφύγων Νοταρά 26 (Αθήνα)
23:00 : Συναυλία με άτεχνοι παλιάτσοι, VOCAL, Sadomas and open mics

Σάββατο 25/6, 
20:00: Δημόσια συζήτηση για την άμεση δημοκρατία και την αυτοδιαχείριση. Συμμετέχουν: κολλεκτίβα ξύλου μαστοράντζα, αυτοοργανωμένη κολλεκτίβα ήχου 440, κατειλημμένο εργοστάσιο «Οι ρομπέν του ξύλου» (Βέροια)
23:00 Συναυλία με Jezies, ΩΧΤΟΜΗΔΕΝ, Shutters, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Κυριακή 26/6, 
20:00: Δημόσια συζήτηση με θέμα σεξισμός και ΜΜΕ. Συμμετέχουν: Ελιάνα Καναβέλη, περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ, διδάκτωρ κοινωνιολογίας και το αυτοοργανωμένο Pride Patras
21:30 Θεατρική παράσταση «Τσιριάδα, έπος γελοίον» με τους Τσιριτσάντσουλες
23:00 Συναυλία με τους What the funk, Road, Duck and DJ set