Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Προβλήματα στη μετακίνηση για συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες


Για την πόλη των Ιωαννίνων η καθημερινή μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η κακή ποιότητα των προσβάσιμων δρόμων καθώς και των πεζοδρομίων αλλά και πολλά κομβικής σημασίας ιδιωτικά κτίρια, δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού τους.
Σε κείμενο-καταγγελία συμπολίτης μας, το οποίο μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία που τράβηξε από την πλατεία της Καλούτσιανης, όπου χρειάστηκαν 3 άτομα να σηκώσουν στα χέρια ένα αναπηρικό αμαξίδιο που οδηγούσε συμπολίτης μας ΑμΕΑ,  αναφέρει τα εξής:

"Σε μια πόλη που πριν κάποιους μήνες διεκδικούσε να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα και να πέσουνε όλα τα φώτα πάνω της, σε αυτή την πόλη κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν το βασικό, την ελεύθερη μετακίνηση μέσα στην πόλη τους. Από πού να αρχίσω, από τα πεζοδρόμια, από τα ΕΛΤΑ στην Μπότσαρη που τώρα πρέπει να πληρώνουμε και τη ΔΕΗ, από το Αστικό ΚΤΕΛ, από το δημαρχείο, από μερικές τράπεζες που όλα αυτά δεν έχουν πρόσβαση και πόσα άλλα μπορώ να αναφέρω. Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε σήμερα στο τζαμί Καλούτσιανης, όπου για να περάσει ένα άτομο με αναπηρικό καρότσι χρειάστηκε να βοηθήσουν τρία άτομα για να κατέβει ένα μικρό πεζοδρόμιο. Να μας βάλει σε σκέψεις όλους μας το γεγονός για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους".