Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Οδεύει προς σύμβαση το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου

Στην αποδοχή της διάθεση πίστωσης 12,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη» προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Η ένταξη του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και για τον Δήμο Ιωαννιτών αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη καθώς ανοίγει πλέον τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή ενώ η σύμβαση έχει εγκριθεί ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος η ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση έρχεται ως συνέχεια της άριστης συνεργασίας του Δήμου και της Περιφέρειας.

«Η παραχώρηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην πόλη ήταν μία προσωπική επιτυχία του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Σήμερα ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής γίνονται πράξη. Η πόλη θα κερδίσει την επανάχρηση ενός ιστορικού κτιρίου ενώ ο Δήμος θα απαλλαγεί από μισθώματα που καταβάλλει για την στέγαση των υπηρεσιών του» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.