Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Με 10€ φτάνεις στον Παράδεισο των Επτανήσων: Η παραλία-ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι που έχει ξετρελάνει τους τουρίστες

 Όταν φέρνουμε στο νου μας τα Επτάνησα, το μυαλό μας τρέχει σε καταγάλανες ακτές με διαυγή, δροσερά νερά, σε εξωτικά τοπία με το πράσινο να φτάνει μέχρι το νερό και με εικόνες που παραπέμπουν σε καλοκαιρινά εξώφυλλα τουριστικών περιοδικών. Αν μια λέξη θα μπορούσε να κάνει το μυαλό μας να τρέχει σε κατάφυτα τοπία που «παντρεύουν» μαεστρικά το πράσινο χρώμα με το σιέλ των πιο ωραίων ακρογιαλιών, η «Ιθάκη» θα ήταν υπέρ αρκετή.


Το μικρό νησάκι των Επτανήσων για πολλούς Έλληνες παραμένει ανεξερεύνητο, ωστόσο όλο και περισσότεροι παραθεριστές από το εξωτερικό το τιμούν κάθε χρόνο, με τους λόγους να είναι κάτι περισσότερο από ευνόητοι. Μία από τις πιο όμορφες ακτές της μαγευτικής Ιθάκης ακούει στο όνομα «Γιδάκι». Όσοι τυχεροί επισκεφτούν τη συγκεκριμένη παραλία μέσω κρουαζιέρας μοιάζουν να την ερωτεύονται, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι καταλήγουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά, για ακόμα ένα καλοκαίρι. Σχεδόν… κάθε καλοκαίρι. Το Γιδάκι, εξάλλου, έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της πιο όμορφης παραλίας της Ιθάκης και μίας εκ των κορυφαίων του συμπλέγματος, με τον ανταγωνισμό να είναι τεράστιος.
Πώς φτάνεις στο διάσημο Γιδάκι
Το Γιδάκι βρίσκεται στα νότια της Ιθάκης και για να βρεθείς εκεί πρέπει να πάρεις το καϊκάκι από το λιμάνι του νησιού στην κεντρική πλατεία, μιας και για την παραλία δεν υπάρχει δρόμος. Η διαδρομή κοστίζει 10 ευρώ και είναι υπέροχη, αφού το καΐκι διασχίζει ολόκληρη την ακτογραμμή της Ιθάκης και περνά μπροστά από το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Ανδρέα, τις βοτσαλωτές παραλίες του νησιού στις οποίες δεν φτάνει αυτοκίνητο, αλλά και τον Κόλπο του Σχίνου.

Mάθετε περισσότερα εδώ.