Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Urban Yoga Collective στο Θυμωμένο Πορτραίτο

URBAN YOGA COLLECTIVE KIRTAN BAND:

Το μουσικό ταξίδι των Urban Yoga Collective ξεκινά με ένα βύθισμα σε πνευματικούς ήχους, δονήσεις ενότητας, έκφραση ελευθερίας, υπέρβαση συναισθημάτων ώστε να συνδεθούμε οι ίδιοι με τον εαυτό μας και θεϊκό στοιχείο που πάντα υπήρχε μέσα μας αλλά και με ότι μας περιβάλλει.
H μετάφραση της σανσκριτικής λέξης ''kirtana'' σημαίνει αφηγούμαι, λέω ή περιγράφω μια ιδέα ή ιστορία. Mε τις ρίζες του στην Βεδική Αnukirtana παράδοση, το Κιρτάν είναι ένα στυλ παραδοσιακού απαγγελίας/απάντησης στυλ τραγουδιού και μουσικής, με μυθολογική η πνευματική θεματολογία, έκφραση αγάπης και ενότητας.
Στην Φιλοσοφία και παράδοση της yoga το kirtan είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρακτικής και ανοίκει στο μονοπάτι της Bhakti, που σε συνδιασμό με την Raja, Hatha και Jnana yoga, δίνουν τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία σε έναν ασκούμενο να βαδίσει την πρακτική της ''ένωσης''. Το Kirtan είναι ένα όμορφο μουσικό ταξίδι πίσω στις Βεδικές ρίζες αυτής της αρχαίας γνώσης και παράδοσης. Ο ήχος του μπορεί να σας βουτήξει βαθιά στο πνεύμα ακολουθώντας συναισθήματα που ανοίγουν την καρδιά, γιορτάζοντας την ύπαρξη μας στο εδώ και το τώρα.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Αvril Mckenzie: Φωνή, Harmonium
Thina Chat: Φωνή, Τibetan Bowls & Ζen Hand drum
Dragan Simeunovic: Φωνή, Κρουστά

Κόστος: 5€

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση στο facebook