Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Η δημιουργική γραφή στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό

«Αν είχαμε και μια Φανταστική, όπως έχουμε μια Λογική, θα ανακαλύπταμε την Τέχνη να επινοούμε», Νοβάλις

Μπορεί να διδαχτεί η γραφή; Και πρέπει να διδάσκεται; Δημιουργική γραφή, ή αλλιώς creative writing, είναι η διαδικασία παραγωγής γραπτού λόγου που ξεφεύγει από τα όρια της τυπικής, δημοσιογραφικής, ακαδημαϊκής γραφής αλλά όχι μόνο.
Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της λογοτεχνίας, ένα μέσο κοινωνικοποίησης και ομαδικής διάδρασης, ένας δρόμος διεύρυνσης της γλωσσικής και εκφραστικής ικανότητας μέσα από τη φαντασία.
Τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο δημοτικό, οι ασκήσεις και τα παιχνίδια δημιουργικής γραφής, μπορούν να εμπλουτίσουν τη μαθησιακή διαδικασία αλλά τη δυναμική της ομάδας ποικιλοτρόπως. Στο εργαστήρι αυτό, θα γνωρίσουμε από κοντά τι είναι η δημιουργική γραφή, τους τρόπους που μπορεί να εισαχθεί στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό, τις ασκήσεις που ενδείκνυνται ανάλογα με την ηλικία των μελών της ομάδας και τις προεκτάσεις των παραγώγων της δημιουργικής γραφής, όπως τη σύνδεσή τους με άλλες μορφές τέχνης!

Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, Msc Δραματοθεραπεύτρια, Θεατροπαιδαγωγός, Παιγνιοθεραπεύτρια, Συντονίστρια σχολών γονέων, Συγγραφέας παραμυθιών και διηγημάτων.
Δίνονται σημειώσεις, βιβλιογραφία και βεβαίωση συμμετοχής.
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ. – 2:00 μ.μ Βιβλιοπωλείο Οσελότος

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο facebook