Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Μαθήματα κίνησης και αυτοσχεδιασμού με θέμα την “κραυγή”


Μαθήματα κίνησης και αυτοσχεδιασμού με θέμα την “κραυγή” με την Αναστασία Θεοφανίδου.

“Θα ‘ναι φριχτό να φύγουμε έτσι, δίχως μια πίστη, έναν αγώνα, μια ΚΡΑΥΓΗ ...”

Κραυγή, φωνή τρόμου, φωνή πόνου, φωνή χαράς, κλάμα, κλήση, πρόσκληση, κατακραυγή, θύελλα

Ξεκινώντας από την ανάγκη να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τις δυνατότητες του, τις ανάγκες του και τις αντιδράσεις του, θα αναζητήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βρούμε διόδους έκφρασης και αντίδρασης, να κινηθούμε, και να σκεφτούμε πιο γόνιμα. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς αλλά και πιο συγκεκριμένες φόρμες και  σκήσεις,ερευνούμε τη δύναμη μας, την ενέργεια μας, μαθαίνουμε να ελέγχουμε και να αναγνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η χρήση του σώματος στην έκφραση συναισθημάτων. Ψάχνουμε την ελευθερία της κίνησης του σώματος μας, κινούμαστε σε σχέση με τις ανάγκες και τις αισθήσεις μας έχοντας σαν αφετηρία την κραυγή και την ανάγκη της εξωτερίκευσης της.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες και σε ερασιτέχνες που ασχολούνται συστηματικά με το θέατρο, το χορό και την σωματική έκφραση.


Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες
Σάββατο 13 Απριλίου (3 ώρες)
Κυριακή 14 Απριλίου (3 ώρες)
Κόστος Σεμιναρίου: 40€
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Κρατήσεις θέσεων: 2651312830 (Θεατρική Συμπαιγνία), 6945533242 (Γιολάντα Καπέρδα)
Αναστασία Θεοφανίδου,
Χορογράφος

Σπουδές:
  • Arts Educational Schools στην Αγγλία για 7 χρόνια. Συνεργάστηκε, ως χορεύτρια, με το Κέντρο Κλασικού Μπαλέτου και τον Λ.Ντε Πιαν, τη Λυρική Σκηνή και το Αέναον Χοροθέατρο του D. Lommel, όπου υπήρξε βασικό στέλεχος και σολίστ από το 1980 έως το 1988 συμμετέχοντας σε όλες τις παραστάσεις. Επίσης, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου ως ηθοποιός-χορεύτρια στα έργα Αλεξάνδρεια-Αθήνα και Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι. Υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια, χορογράφος και δασκάλα, του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ (1994–2000), όπου χορογράφησε τις παραστάσεις:Μεταμορφώσεις, Αιχμές, Στίχοι, Κύκλος ζωής, Ματωμένος γάμος και Ρωμαίος και Ιουλιέτα επί δύο.
  • Καλλιτεχνική διευθύντρια της Πρότυπης Σχολής Χορού του Δήμου Καλαμαριάς από το 2011-2015. Έχει διδάξει σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ από το 1988 ως σήμερα.
  • Χορογράφησε, επίσης, πάνω από εβδομήντα παραστάσεις θεάτρου και όπερας σε σκηνοθεσίες των: Ρ. Πατεράκη, Δ. Μαυρίκιου, Δ. Ιωάννου, Β. Παπαβασιλείου, Σ. Καρακάντζα, Α. Μίγκα, Θ. Γκόνη, Π. Βούλγαρη, Γ. Ρήγα, Γ. Ιορδανίδη, Γ. Παρασκευόπουλου, Ν. Κοντούρη, Ν. Σακαλίδη, Τ. Ράτζου, Σ. Γούτη, Γ. Καλατζόπουλου,Κ. Καζάκου, Μ. Μπεκρή, Β. Αρδίττη, Β. Νικολαΐδη και Π. Καρτάλοφ. Από το 2001 συνεργάστηκε με το περιοδικό Εντευκτήριο έχοντας την καλλιτεxνική επιμέλεια εκδηλώσεων.  Είναι ιδρυτικό μέλος του Σχήματος Εκτός Άξονα, οι δραστηριότητες του οποίου ξεκίνησαν το 2008 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ρόλοing , Δούλες, Αντώνιο και Κλεοπάτρα, Κασσάνδρα, Αν ξέραμε..., Αντί Βιογραφικού..!, Μήδεια (Μονόλογος) και την παράσταση Πορείες Τρωάδων. Ενώ έχει παίξει στις παραστάσεις “Χαίρω πολύ, Νόρα”, Πορείες Τρωάδων, το ρόλο της Μόλλυ στον Οδυσσέα του Τζόυς και στο μονόλογο ‘’Συνομιλίες Γυναικών’’
  • Το Μάιο του 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο Τερψιχόρη για την προσφορά της στην Ορχηστική Τέχνη.

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/