Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Κρυοπηγή



Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είχε υπαχθεί έως τις 27 Ιουλίου η Κρυοπηγή , δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .

Η παράταση ισχύει έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι στο χρονικό διάστημα της πρώτης κήρυξης (που ήταν μικρότερο των τριών μηνών) δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση αντιμετώπισης των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που άφησαν πίσω τους οι κατολισθήσεις που έπληξαν την περιοχή στα τέλη Μαρτίου.

Το σχετικό αίτημα για την παράταση κατέθεσε ο Δήμος της Πρέβεζας κι όπως τονίζει ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης οι τεχνικές υπηρεσίες όλο αυτό το διάστημα καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την εκπόνηση των σχετικών μελετών έτσι ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και η θωράκιση της περιοχής από τυχόν νέα φαινόμενα.

Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com