Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Λήψη μέτρων για την μείωση των αγριόχοιρων


Tη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί ο μεγάλος αριθμός αγριόχοιρων προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πέραν της αύξησης του αριθμού των θηρεύσιμων ζώων, δίνεται η δυνατότητα σύστασης ομάδων κυνηγών οι οποίες θα κυνηγούν αγριογούρουνα ακόμη και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Η σύσταση των ομάδων, οι περιοχές ρύθμισης και το όριο κάρπωσης του πληθυσμού θα γίνεται με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και με τη συνεργασία του Δασαρχείου και των κυνηγετικών συλλόγων. Το συλλεγόμενο κρέας θα αποδίδεται δωρεάν σε κοινωνικά παντοπωλεία και σε ιδρύματα της περιοχής.

Κατά τα λοιπά και όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκος Παπαγρηγορίου η περίοδος κυνηγιού, τα τέλη και οι εισφορές για την έκδοση αδειών παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Επίσης ο κ. Παπαγρηγορίου είπε ότι η Ομοσπονδία θα κινήσει τις διαδικασίες για τη λήψη μέτρων και κατά των μυοκαστόρων που τόσο στον Αμβρακικό όσο και στη Σαγιάδα λόγω του υπερπληθυσμού προκαλούν μεγάλες καταστροφές στο περιβάλλον και τις καλλιέργειες.


Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com