Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Σε Γιάννενα και Πρέβεζα το "Διεθνές Ράλι Παλαιού Αυτοκινήτου"


Mε αφετηρία την Πρέβεζα και χώρο διεξαγωγής του τα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου το 47ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ (του παλαιότερου και μεγαλύτερου σωματείου στο χώρο του Παλαιού Αυτοκινήτου στην Ελλάδα). Το Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ, διεξάγεται αδιάκοπα από το 1972.

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν περίπου 80 πληρώματα, με αυτοκίνητα αντίκες, από την Ευρώπη και από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σε 4 μέρες τα πληρώματα και συντελεστές, διανύουν πάνω από 600 χλμ, εξερευνώντας τόπους και κρυμμένους θησαυρούς της χώρας μας. Το Σωματείο Παλαιού Αυτοκινήτου Ιδρύθηκε το 1972 στην Αθήνα και σήμερα αριθμεί περισσότερα από χίλια εξακόσια ενεργά μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Στην κατοχή των μελών της βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός από συλλεκτικά, ιστορικά αυτοκίνητα (αντίκες), ηλικίας από 30 έως και 100 ετών ενώ κύρια δράση της Λέσχης είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων για τα Μέλη της, ράλι και στατικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, σε δημόσιους χώρους όπου μπορεί το κοινό να θαυμάζει τα αυτοκίνητα και να μαθαίνει για τη μηχανοκίνητη ιστορία της χώρας μας.

Πηγή: https://www.epirusportal.gr