Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς την Παρασκευή


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο για τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Δε θα τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαΐ το δικό μας και των παιδιών μας .

Κυβέρνηση κεφάλαιο και Ε.Ε. κάνουν ότι μπορούν για να μας γονατίσουν.  Μειώνουν τους μισθούς, αυξάνουν τη φορολογία, καταργούν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Ζητάν από εμάς να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης τους . Για τα νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες προχωρούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς την ίδια ώρα που στους επιχειρηματίες δίνουν ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές από τον αναπτυξιακό. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους!

Με τους νόμους του καλοκαιριού καταργείται κάθε προστασία στα λαϊκά σπίτια. Μόνο η εφορία έχει βεβαιώσει πάνω από 750.000 οφειλέτες για τους οποίους προβλέπει κατασχέσεις, πλειστηριασμούς ακινήτων και δέσμευση λογαριασμών, ανοίγοντας το δρόμο για τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Οργανωνόμαστε στα συνδικάτα μας.   Μόνο  με την οργάνωση  μπορούμε  να εμποδίσουμε  τους πλειστηριασμούς.  Μόνο ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, το οποίο είναι πάντα σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των λαϊκών προβλημάτων μπορεί να αποτελέσει φραγμό σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Όσο δεν προβάλουμε μαζική αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, τόσο τους δείχνουμε πως ο δρόμος είναι ανοιχτός για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους επέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Διαγραφή του συνόλου των τόκων κάθε είδους, από την κάθε είδους οφειλή  και διαγραφή  κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό  για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών, μετά τη διαγραφή των τόκων,  διαγραφή σε ποσοστό  50% των οφειλών  για στεγαστικά δάνεια έως 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά δάνεια έως  30.000 ευρώ και για πιστωτικές κάρτες έως 20.000 ευρώ.

Για το υπόλοιπο ποσό  καμία επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση

Καμία πληρωμή οφειλών για τους ανέργους

Περαιτέρω μείωση κατά 30% στις οφειλές των επαγγελματικών δανείων και 50% για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ήδη

Παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 στις 6:30μμ στο Δημαρχείο για να απαιτήσουμε ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας"