Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Στο URBACT III εντάχθηκε έργο που είχε υποβληθεί από το Δήμο Δωδώνης


Στο URBACT III, ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, εντάχθηκε το έργο "ΙΝΤ-HERIT" το οποίο είχε υποβληθεί από το Δήμο Δωδώνης σε συνεργασία με έξι ακόμη δήμους από αντίστοιχες χώρες της Κοινότητας. Το URBACT III αποτελεί πρόγραμμα ευρωπαικής εδαφικής συνεργασίας που στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων σε κοινά θέματα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών ώστε να προωθηθεί η ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των πολιτικών συνοχής. 

Στη συγκεκριμένη πρόσκληση εγκρίθηκαν επτά δίκτυα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά μόλις τέσσερις ελληνικοί Δήμοι. Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 750 χιλιάδες ευρώ και η διάρκειά του είναι τριάντα μήνες. Εκτός από τον Δήμο Δωδώνης, στο ίδιο δίκτυο μετέχουν: Baena-Cordoba από την Ισπανία, Leiedal Zwevegem από το Βέλγιο, Espinto από την Πορτογαλία, Alba Iulia από τη Ρουμανία, Sigulda από τη Λετονία και Armagh από την Ιρλανδία.  

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σημείωσε ότι η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας μέσα από κοινοτικά προγράμματα παραμένει κυρίαρχος στόχος του Δήμου. Η πρόταση που εγκρίθηκε αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας και ανάπτυξης συνεργασιών σε έναν τομέα -πολιτισμό και τουρισμό- που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.