Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Στο Νομό Ιωαννίνων παραλάμβαναν τα ναρκωτικά τα μέλη του κυκλώματος που εξάρθρωσε η Αστυνομία


Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή οχημάτων, με παράλληλη δράση στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Η σπείρα διέθετε διαλυτήριο οχημάτων στον Ασπρόπυργο όπου εκεί αποσυναρμολογούσε τα κλεμμένα οχήματα και πωλούσε τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά ενώ τα πλοκάμια της είχαν φτάσει μέχρι την Ήπειρο, την οποία χρησιμοποιούσαν για το πέρασμα των ναρκωτικών.

Μέλη του κυκλώματος, όπως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την αστυνομία, μετέβαιναν στο Νομό Ιωαννίνων όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει στην χώρα, φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών.

Τα ναρκωτικά τα μετέφεραν και τα διέθεταν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Για την αποφυγή της σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της Αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 36 και 50 ετών και μία 43χρονη γυναίκα, ένας 31χρονος υπήκοος Νιγηρίας, ένας 31χρονος υπήκοος Σομαλίας, ένας 46χρονος υπήκοος Καμερούν και ένας 54χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη στην περιοχή των Ιωαννίνων να μεταφέρει εντός του αυτοκινήτου του μεγάλη ποσότητα κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο (προπομπό) συνελήφθησαν σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Εντός του διαλυτηρίου στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν οι τρεις άλλοι αλλοδαποί, ενώ ο 54χρονος ημεδαπός εντοπίσθηκε και συνελήφθη στα Μεσόγεια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί, εξήντα τέσσερις περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και δύο απόπειρες κλοπής ενώ κατασχέθηκαν 73 κιλά χασίς.

Με βάση τον όγκο των ανευρεθέντων και κατασχεμένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, των πινακίδων κυκλοφορίας και των πλαστών εγγράφων, των μεταφορών - αποστολών με εμπορευματοκιβώτια «CONTAINERS», που είχαν προηγηθεί από τους ίδιους δράστες και την ίδια μεταφορική εταιρεία σε χώρες της Αφρικής, εκτιμάται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες οργανωμένες ομάδες που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των κλοπών αυτοκινήτων, με συμμετοχή σε εκατοντάδες ακόμη παρόμοιες κλοπές, για τις οποίες συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθούν και να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας στην πλήρη έκτασή της.

Πηγή